En Sıcak Konular

DTP tüm sorunların çözümünü demokraside görüyor.

8 Ağustos 2007 18:05 tsi
Bağımsız milletvekillerinin katılımıyla TBMM'de grup kurma hakkını elde eden Demokratik Toplum Partisi (DTP) ilk grup toplantısını Balgat'ta bulunan genel merkezinde gerçekleştirdi.



Toplantının basına açık bölümünde söz alan DTP Genel Başkanvekili Nurettin Demirtaş, grup toplantısında grup başkanvekilleri dahil olmak üzere meclisin değişik kademelerine ilişkin görev dağılımları ve 23.dönem parlamento çalışmalarına ışık tutacak olan programları üstünde görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

DTP'nin ilk grup toplantısı Balgat'ta bulunan genel merkez binasında yapıldı. Çok sayıda basın mensubunun ilgi gösterdiği toplantının basına açık bölümünde DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.

DTP'nin çiçeği burnunda milletvekillerinin hazır bulunduğu toplantıya Türk'ün öğleden sonra katılacağı öğrenildi.

Toplantıda söz alan DTP Genel Başkanvekili Nurettin Demirtaş, TBMM'de kendilerine yönelik gereken yer tespitinin yapılmadığını belirterek, "Diğer partilere yer gösterildi, bizim durumumuz da TBMM Başkanı belli olduktan sonra çözülecektir. Hazırlık safhasında yaşanan bu aksaklığın ileride yaşanmamasını temenni ediyorum." dedi.

Türkiye'de iç barışın tesisini gerektiren uygunlukta parlamentonun açıldığını söyleyen Demirtaş, sürecin bu uyum içinde devam etmesi temennisinde bulundu.

İşsizlik, yoksulluk ve son olarak Ankara'da yaşanan susuzluk sorununa dikkat çeken Demirtaş, "Türkiye'de tüm sorunların demokrasinin çıtasının yükseltilerek, toplumun siyasal katılımının ve söz hakkının artmasıyla büyük ilerlemeler yaşanacaktır. Biz grup olarak bu beklentideyiz." diye konuştu.

Sivas'ta önceki gün yaşanan ölümlü trafik kazasına işaret eden Demirtaş, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması durumunda bu kazaların toplumun önüne gelmeyeceği uyarısında bulundu.

Son parti meclisi toplantısında 23.Dönem Genel Seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yaptıklarını anlatan Demirtaş, küçük bir grupla parlamentoda temsil edilmelerine rağmen parti olarak ülkede yaşanan siyasal gerilimi sona erdirecek adımlar atacaklarını ifade etti. Toplantıda vekillerin görevlerine ve parlamento çalışmalarına yönelik programlarına değineceklerini bildiren Demirtaş, grup başkanvekilleri de dahil meclisin değişik kademelerinde görev dağılımlarına gideceklerini ve belli isimler üstünde istişarelerde bulunacaklarını kaydetti.

DTP'nin ilk grup toplantısında, ilerleyen günlere ilişkin bir çalışma programı sunarak, bu program üstünde gereken görüşmeleri yapacaklarını kaydeden Demirtaş, "Bu program yol haritası olacak, tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin sesi olacak. Parti olarak uluslararası alanda Türkiye'yi sıkıntılardan kurtaracak bir program ortaya koyacağız." şeklinde konuştu.

Samanyolu



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs