En Sıcak Konular

'Siyasi istikrar devam edecek'

19 Eylül 2013 22:58 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Ekonominin önünü açarak, siyasi reformları, dış politika açılımlarını birlikte yürüttük. Önceliğimiz her zaman ekonomi oldu" dedi.

4. İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "11 yılda Türkiye’yi finansal krizlere karşı kırılgan bir ülke konumundan küresel krizlere dayanıklı, dalgalanmalarla mücadele etmeyi bilen bir ekonomi haline getirdik" dedi.

Arınç, Türkiye’de son 12 yılda iki defa daralmadan zirveye çıkan ve zirvedeki konumunu sürdüren bir ekonomi olduğunu söyledi.

Son açıklanan yüzde 4,4'lük büyüme oranının Türkiye’nin geleceği açısından ümitleri artırdığını kaydeden Arınç, "Ekonominin önünü açarak, siyasi reformları, dış politika açılımlarını birlikte yürüttük. Önceliğimiz her zaman ekonomi oldu. Ekonomide güçlendikçe diğer alanlarda daha rahat hareket imkanı bulduk" şeklinde konuştu.

"UZUN VADEDE FIRSATA DÖNÜŞECEK"

"Bugünlerde dış politikada yaşanan bazı sıkıntılara uzun vadeli bir perspektiften bakmanızı istiyorum" diyen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Şu anda aleyhte gözüken, Türkiye'nin zararına yol açan bazı gelişmelerin uzun vadede bir fırsata dönüşeceğini düşünüyorum" dedi.

Arınç, "Demokratikleşme konusunda bugünlerde yine kapsamlı bir çalışmanın içindeyiz. Çalışmamızın artık sonuna geldik, en kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

"Bu paketle, Türkiye'nin birçok alanındaki kronik sorunları çözmeyi ve demokratik talepleri karşılamayı amaçlıyoruz."

"SİYASİ İSTİKRAR DEVAM EDECEK"

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Türkiye için bir endişeniz olmasın, Türkiye'de siyasi istikrar devam edecektir, yatırımlar için cazip bir ülkedir ve hiçbir şekilde ekonomik istikrarımızın bozulmasına imkan vermeyecek ekonomi yönetimi iş başındadır" diye konuştu.

Arınç, "Siz buraya Türkiye'nin geleceğini bizzat öğrenmeye geldiniz. Ben size açıkça söyleyeyim; Türkiye'nin istikrarını bozacak hiçbir harekete izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs