En Sıcak Konular

Trabzonspor kafilesinin rotasında ihlal yok

19 Eylül 2013 16:52 tsi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Trabzonspor kafilesinin, Kıbrıs Rum kesimine direkt uçuşla gittiği iddiasıyla ilgili, "Hassasiyetimiz bakımından herhangi bir yanlış, ihlal söz konusu değil'' dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Trabzonspor kafilesinin, UEFA Avrupa Ligi (J) Grubu'nda, Apollon Limassol takımıyla yapılacak maç için Kıbrıs Rum kesiminin Larnaka Havalimanı'na direkt uçuşla gittiği iddiasıyla ilgili, uçağın Türk Hava Sahası'nı terk ettikten sonra rota değiştirdiği bilgisinin kendilerine ulaştığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin hassasiyeti bakımından herhangi bir yanlış, ihlal söz konusu değil. Fakat buna rağmen Sivil Havcılık Genel Müdürlüğümüz, muhataplarından bilgi istemiştir" dedi.

Binali Yıldırım, "Geleceği Yazanlar Projesi" tanıtım toplantısı için geldiği Beyoğlu'daki Turcell Genel Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Trabzonspor kafilesinin direkt uçuşla Larnaka Havalimanı'na gittiği yönündeki iddianın gazetelerde yer aldığının hatırlatılması üzerine Yıldırım, şunları söyledi:

"Trabzonspor, Güney Kıbrıs'ta yapacağı karşılaşma için Yunanistan kuyruk tescilli bir charter uçağıyla, futbolcular, yöneticileri Larnaka'ya gitti. Bu uçak, uçuş için müracaatında verdiği rota,  istediği izin, Trabzon-Rodos, Rodos-Larnaka. Buna göre bir sorun yok. İzinler verildi, uçuş yapıldı. Türk hava sahasını terk ettikten sonra Trabzon-Rodos ayağını atlayarak, rotayı direkt Larnaka Havalimanı'na çevirdiği ve oraya iniş yaptığı yönünde bilgi var. Bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz, muhatabı Yunanistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden bilgi istedi. Çalışmalar devam ediyor. Bizim bakımımızdan bir sıkıntı yok."

Uçağın Türk hava sahasını terk ettikten sonra Türkiye'nin uhdesinden çıktığını belirterek, Yunan makamlarından rota değişikliği talep ettiğinin altını çizen Yıldırım, "Bir Türk uçağı böyle bir rota değişikliği yapsaydı ne olurdu?" şeklindeki soruyu ise, şöyle yanıtladı:

"Türk uçağı, permide gösterilen rotayı aynen uygulardı. Başka ülkenin hava sahasına gittiğinde, o ülkenin hava sahasına gittiğinde, o ülkenin sivil havcılık idarecileri hava trafik kontrolleri böyle bir tasarrufta bulunmuş. Bizim duruşumuz bakımından uluslararası kurallar bakımından Türk hükümetinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin hassasiyeti bakımından herhangi bir yanlış, ihlal söz konusu değil ama buna rağmen Sivil Havcılık Genel Müdürlüğümüz muhataplarından bilgi istemiştir."

AA



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs