En Sıcak Konular

Suriye'ye yardım eden ülkelerin durumu

19 Eylül 2013 14:47 tsi
Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Fransa, Rusya ve Katar gibi ülkelerin Suriye'ye yeterli insani yardımda bulunmadıklarını bildirdi.



Merkezi İngiltere'de bulunan yardım kuruluşunun yaptığı araştırmaya göre, Katar ve Rusya milli gelirine ve refah düzeyine göre ölçülen "adil yardım payının" yalnızca yüzde 3'ünü Suriye'ye veriyor. Fransa üzerine düşen payın yüzde 47'sini, ABD ise yüzde 63'ünü veriyor.

Kuveyt'in adil payın 4 katından fazlasını, Suudi Arabistan'ın 2 katını, İngiltere'nin de 1,5 katını verdiği kaydedilirken, Japonya (yüzde 17) ve Güney Kore (yüzde 2) gibi ülkelerin de üzerlerine düşen "adil yardım payını" vermedikleri bildirildi.

Araştırmada ayrıca, pekçok ülkenin cömert davranmaması nedeniyle Birleşmiş Milletler'in geçen haziranda yaptığı yaklaşık 5 milyar dolarlık yardım çağrısının sadece yüzde 44'ünün toplanabildiği vurgulandı.

Oxfam Suriye Programı Başkanı Colette Fearon, "Birçok bağışçı ülke, kendilerinden beklenen yardımı yapmıyor. Ekonomik olarak zor zamanlardan geçiliyor ama Suriye'de son 20 yılın en kötü insanlık felaketi yaşanıyor ve buna değinilmesi gerekiyor. Benzeri görülmemiş bir kriz yaşanıyor ve bazı ülkeler duydukları endişeyi ellerini ceplerine atarak göstermeli" ifadelerini kullandı.

Fransa ve Rusya'nın yeterli insani destekte bulunmadığını belirten Fearon, gelecek hafta BM Genel Kurulu çerçevesinde yapılacak yüksek düzeyli bağışçılar toplantısında ülkelerin Suriye'ye katkılarını artırmaları gerektiğini kaydetti.

Bu haber 1,273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs