En Sıcak Konular

Altın Şafak'ın sonu geldi mi?

19 Eylül 2013 09:30 tsi
Altın Şafak'ın sonu geldi mi? Yunanistan, ırkçı Altın Şafak Partisi’ne üye bir kişinin Yunan vatandaşını öldürmesi üzerine ayağa kalktı. Halk, son yıllarda ülkede göçmen ve yabancılara yönelik şiddet eylemleriyle tepki toplayan partiyi protesto etmek için meydanlara indi.

45 yaşındaki şahıs, dün gece Atina’nın Keratsini semtinde 35 yaşındaki bir Yunan vatandaşını bıçakla öldürdü. Halk, ırkçı partinin sahneden inmesini istiyor: “Demokrasinin oksijeni farklı görüşlerdir. Fakat bu insanlar demokrasi istemediklerini gösteriyor. Demokrasiye zarar veriyorlar. Siyasi karşıtlarını kabullenemiyor, onları yok ediyorlar.”; “Altın Şafak, göçmenleri vuruyor. Şimdi de doğru insanların haklarını savunanları hedef alıyorlar. Bu Hitler’in yaptığı şey. Aynısını şimdi de onlar yapıyor.”

Olay üzerine Yunan polisi, Altın Şafak’ın Atina’daki merkezine ve bürolarına baskın yaptı. Tutuklanan zanlı, Altın Şafak üyesi olduğunu ve cinayeti işlediğini itiraf etti. Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Dendias, bu konuda yeni kanuni düzenlemenin parlamentoya geleceğini söyledi: “Altın Şafak sempatizanı tarafından Keratsini’de işlenen bu cinayet tiksindirici. Onun yaptığı açıklamalar çok açık bir şekilde Neonazi niyetleri olduğunu gösteriyor.”

Yunanistan’da özellikle ekonomik krizin patlak vermesiyle çıkışa geçen parti, son seçimlerde kazandığı yüzde 7’lik oy oranı ile 18 milletvekiline ulaştı. Örgüt üyeleri en az beş göçmeni öldürmekle suçlanıyor.

Euronews




Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs