En Sıcak Konular

''Yolun medeniyet olduğunu bilmiyorlar''

18 Eylül 2013 18:45 tsi
''Yolun medeniyet olduğunu bilmiyorlar'' Başbakan Erdoğan, "Orman isteyenler için ormanlar bol. Ama şunu bilmiyor, yol medeniyettir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, 2014 Mart'ta yapılacak seçimlere 6,5 ay kaldığını belirterek, bugüne kadar AK Parti teşkilatı olarak her seçimde sandıklar kapatıldıktan sonra bir sonraki seçimin hazırlıklarına başlayan, her an seçimlere hazırlıklı bir parti olduklarını ifade etti.
 
Erdoğan, "Biz uzun soluklu bir maratonun yolcularıyız ve yine her zaman ifade ettiğim gibi Aşık Veysel'in diliyle 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' ve gideceğiz gündüz gece" ifadelerini kullandı.
 
"Biz yeraltında çok çalışan bir teşkilatız"
 

2014 seçimlerine de son derece hazırlıklı gireceklerini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin 81 vilayetinde, her ilçesinde, her beldesinde, köyünde, mezrasında, yaylasında eserleri, hizmetleri, yatırımları bulunduğuna işaret etti.
 
Bunun da ötesi ülkenin 780 bin kilometrekaresinde 76 milyonun her biri için hayata geçirdikleri ve devam eden projeleri olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, başlayacakları projeler de bulunduğunu belirtti.
 
Erdoğan, 2014 Mart seçimlerine iki önemli enstrümanla girdiklerini dile getirerek, "Bunun birincisi yaptıklarımızla giriyoruz, ikincisi de başlayıp devam eden ve başlayacak projelerimizle giriyoruz" dedi.
 
"Biz yeraltında çok çalışan bir teşkilatız" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bunu niye söylüyorum? Yani altyapı hizmetlerini ileri derecede yapan bir teşkilatız. Bir yerel yönetim iktidarına sahibiz. İnsanoğlu yerin altında yapılanı görmez, hep yerin üstünde yapılana bakar. Anlatmamız lazım. Bunları vatandaşın bilmesi lazım" diye konuştu.
 
"Yol medeniyettir"
 
"İşte yaşadığımız Taksim olaylarını görüyorsunuz" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Sadece Taksim'de kalıyor mu olay? Yok. Çok enteresan bugün bir pankart gördüm. Nereye gidiyordum? Gittiğim yer, 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde, yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteli bir hastane, şehir hastanesinin temel atma törenine gidiyordum. Pankart şu, 'Yol istemiyoruz, orman istiyoruz' Böyle bir pankart olur mu? Bunu düşünebiliyor musunuz, üniversite gençliği bu pankartı asıyor. Orman isteyenler için ormanlar bol. Ama şunu bilmiyor, yol medeniyettir. Yolu olmayanın, suyu olmayanın, medeniyeti konuşması mümkün mü? Yol olmazsa üniversiteye bile gidemez, o yol sebebiyle üniversiteye gidiyorsun. Ormansa sizleri ormanlara gönderelim, gidin ormanlarda yaşayın ama hiç olmazsa şehirlerdeki halkı rahatsız etmeyin.
 
"Uyanık ve dikkatli olacağız"
 
Başbakan Erdoğan, "Süt bembeyazdır ama zerre kadar bir pislik, nokta olarak sütün içine düşerse o süt temizliğini, beyazlığını, saflığını kaybeder. Siz aylarca, yıllarca süt gibi temiz, süt kadar beyaz eserler üretirsiniz ama bir kaç vandal, bir kaç barbar çıkar o sütün saflığını, temizliğini, güzelliğini kirletmeye çalışır. İşte onun için uyanık, dikkatli olacağız" şeklinde konuştu.
 
"Bizim için menzil önce Allah'ın sonra milletin takdirindedir" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, "Bizler Yunus olacak, milleti Taptuk Emre olarak göreceğiz. Sebatla, sadakatle, sabırla her ne iş yapıyorsak en mükemmel şekilde yapacak ve onu milletin dergahına ulaştıracağız" dedi.
 
Hizmet yolunda küsmek gibi bir tavrı tanımadık
 
Başbakan Erdoğan, "Millete hizmet yolunda biz, kırılmak, darılmak, küsmek gibi bir tavrı bugüne kadar tanımadık, Allah'ın izniyle bugünden sonra da yanımıza yaklaştırmayız" ifadelerini kullanarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Bir görev değişimi durumunda, tıpkı Yunus Emre gibi hiç yüksünmeden, darılmadan, kırılmadan bunun bir bayrak yarışı olduğu bilinciyle hizmete devam edeceğinize ben yürekten inanıyorum. Millete hizmet etmenin, hizmet üretiminin sayısız yolu, yöntemi, metodu var. Hele hele siyasete soyunmuş bir insanın hizmet etmek için yolu sadece bir teşkilat başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği değildir. Oralarda da hizmet var."

aa


Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs