En Sıcak Konular

Tarafların iddiaları araştırılacak

18 Eylül 2013 18:20 tsi
Tarafların iddiaları araştırılacak BM kimyasal silahlar müfettişi Sellström, Suriye'de kimyasal silah kullanımıyla ilgili birbirini suçlayan rejim ve muhalefetin iddialarını inceleyeceklerini bildirdi.

BM adına Suriye'de kimyasal silah kullanımını inceleyen ekibin lideri Ake Sellström, kimyasal silah kullanımıyla ilgili suçlamalarda daha çok Suriye hükümetinden gelen iddiaları değerlendirmek üzere yeniden bu ülkeye gideceklerini açıkladı.
 
Sellström, Associated Press'e yaptığı açıklamada, şu anda 21 Ağustos'taki (Şam'ın Doğu Guta bölgesi) saldırıyla ilgili olarak daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı görüşünde olduğunu belirtirken, "herhangi fazladan bir bilgi almaları halinde bunun gelecek defaki raporlarına dahil edileceğini" bildirdi.
 
Ake Sellström, ekibin, 21 Ağustos'taki saldırıdan önce başladığı soruşturmayı tamamlamak için "haftalar içinde" Suriye'ye geri döneceğini ifade ederken, müfettişlerin, Suriye'nin neresine gideceği ve hangi belirli olayları yakından inceleyeceği konusunda ise bilgi vermedi.
 
Sellström ve ekibi tarafından hazırlanan rapor 14 Eylül'de BM'de açıklanmış ve 21 Ağustos saldırısında yerden yere roketlerde yüksek miktarda sarin gazı kullanıldığı açıklanmıştı. Ancak raporda saldırının kim tarafından yapıldığı konusunda herhangi bir ifade yer almamıştı. Raporun açıklanmasının ardından failin tespiti konusunda BM'nin yeni bir inceleme başlatıp başlatmayacağı merak ediliyordu.

aa


Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs