En Sıcak Konular

''Esirleri öldürmek kabul edilemez''

18 Eylül 2013 18:18 tsi
ÖSO komutanlarından Albay Kürdi, Suriye'de rehinelerin infazına ilişkin uluslararası basında yer alan ve silahlı muhaliflere atfedilen görüntülerin, devrimin imajını bozma amacı taşıdığını söyledi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Albay Malik el-Kürdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rehinelerin infazına ilişkin görüntülerin, Suriye muhalefetinin imajını zedeleme amacı taşıdığını savundu.

Kürdi, "Esirleri öldürmek, hangi şekilde olursa olsun İslam hukukunda ve uluslararası hukukta kabul edilemez. Bu özgürlük, adalet ve insani değerler talebiyle yola çıkmış Suriye muhalefetinin bir özelliği değildir" diye konuştu.
 
ÖSO Askeri Konseyi'nin, devrimin başlangıç safhasında, 15 Eylül 2011'de yayımlanan bildiriyle, insan hakları ihlalleri ve sistematik cinayetlere karşı duruşunu ortaya koyduğunu kaydeden Kürdi, "Devrimciler tarafından yapılmış sınırı aşan bazı eylemler var. Bunların failleri kesinlikle yargılanacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Kürdi, bununla beraber işlenen bazı suçların, muhaliflerin safına sızan rejime bağlı askerler ile ülkedeki kargaşadan istifade ederek cihat adı altında Suriye'ye gelip faaliyet gösteren yabancı unsurlar tarafından işlendiğini savundu.
 
Kürdi sözlerine şöyle devam etti:
 
"ÖSO devrimin başından beri uluslararası toplumun desteğiyle silahlıları grupları içine alacak milli bir ordu kurmak istedi. Ancak bu teklif bölgesel hesapları olan ülkeler tarafından kabul görmedi. Devrim uzadıkça kargaşa ve aşırılık artacak, bölgeye ve tüm dünyaya yansıyacaktır."
 
ÖSO komutanı Albay Malik el-Kürdi, Suriye'de devrimin, bütün partiler ve ideolojilerin rekabet ettiği demokratik bir süreçte ilerleyeceğini vurgulayarak, "Devrimin kargaşadan geçmesi çok normal bir durum ancak işin sonunda hukuka saygılı ve uluslararası toplumla ilişkileri olan bir devlet hedefine ulaşılacaktır" ifadesini kullandı.

aa


Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs