En Sıcak Konular

Düşen helikopterle ilgili şok tespit!

18 Eylül 2013 08:13 tsi
Düşen helikopterle ilgili şok tespit! Türk jetleri tarafından düşürülen Suriye helikopteri, vurulmadan önce sivil hedeflere iki varil bombası bırakmıştı.

Radarlar tarafından takibe alınan helikopter, sınır ihlali yapınca devriye görevi yapan F-16’lar hedefe kitlendi. Bölgedeki muhalif güçler helikopterin kara kutusunu Türkiye’ye teslim etti.
 
Türk jetleri tarafından düşürülen Suriye helikopterinin, vurulmasından önce sivil hedeflere yönelik iki adet varil bombası bıraktığı ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, konuyla ilgili açıklamasında bu detaya vurgu yaptı.
 
Radarlar kayda başladı
 

Türk F-16’ları tarafından vurulan Suriye helikopterinin sivil olmadığı gibi silahsız da olmadığı belirlendi. Suriye ordusuna ait helikopterin, önceki gün saat 13:45 ile 14:00 arası muhaliflerin kontrolündeki bölgede sivillerin yaşadığı alana iki adet varil bombası bıraktığı tespit edildi. Diyarbakır’daki radarların 13:40’tan itibaren takibe aldığı helikopterin bombardıman faaliyeti de kayıt altına alındı.
 
Shambar At Tahtani’ye düştü
 
Rejimin Lazkiye kırsalında uzun süredir konuşlandığı Selme bölgesindeki karargahından havalanan helikopterin vurulmasının ardından, varil bombalarını bıraktığı Shambar At Tahtani bölgesindeki kırsal araziye düşürüldüğü ifade edildi. Devriye görevi için havada bulunan F-16’lar, Türkiye sınırına doğru yüksek irtifadan ve direkt uçuşu üzerine uyarı gönderdi. Rota değiştirilmeyip irtifa düşmeyince  ikinci kez açık uyarının tekrarlandı.
 
Önce görüntü sonra yakın uçuş
 
Durum radar üssü ve F-16’lar tarafından rapor edilirken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından da değişen angajman kurallarının uygulanması talimatının geldiği öğrenildi. Bu sırada sınırı ihlal eden helikoptere F-16’lar görüntü vererek önleyici uçuş gerçekleştirdi. Helikopterin yine rotasını ve hızını değiştirmemesi üzerine ateş açıldı.
 
Esad’ın ucuz katliam silahı
 
Esad yönetiminin ucuz maliyeti nedeniyle kullandığı patlayıcıların başında varil bombaları geliyor. TNT  dolu variller, çarpmanın etkisiyle patlıyor ve büyük yıkım gerçekleştiriyor. Düşmenin ardından kara kutuyla radar ve motor göstergelerini kaydeden SDR cihazları muhalifler tarafından ele geçirildi. Muhalifler kara kutuyu Türkiye sınırında Türk yetkililere teslim ettiği öğrenildi.

star
 



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,360 µs