En Sıcak Konular

Fehmi Koru: Gül olmazsa Erdoğan

8 Ağustos 2007 15:07 tsi
Fehmi Koru, Köşk adaylığı konusunda üçüncü bir ismin düşünülmeyeceğini söyledi. "Gül olmazsa gündeme gelebilecek tek isim Erdoğan " diyen Koru bir noktaya dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı konusunda basında yer alan haberleri NTV’ye değerlendiren Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fehmi Koru, “Her şeyden önce, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, birbirleriyle konuşmak için aracılar ya da gazete manşetlerini kullanmayacak kadar yakınlar. Kamuoyuna yansıyan görüntünün yanlış olduğunu, doğruyu yansıtmadığını düşünüyorum. Eğer Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı için Gül’den başka bir aday düşünseydi, bu sorunu kendisiyle konuşarak çözerdi” diye konuştu.

Gazeteci Koru, bu tartışmaların AK Parti’nin politik çıkarları için verdiği bir görüntü ya da başka çevrelerin güç denemesi olabileceğini söyledi.

AK Parti’nin TBMM Başkanlığı için henüz isim telafuz etmediğine dikkat çeken Koru, “Şu anda gündemi süreci henüz başlamamış cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki spekülasyonlar belirliyor. Konuşulmasına müdahale edilmiyor. Manşetlerde tartışılmasını fazla önemsenmiyor. Ancak en doğru karar için istişarelerini sürdürüyorlar. Her şeyin zamanda konuşulması konusunda seçimden ardından bir ilke tespit edilmiş” dedi.

Koru, AK Parti’de Abdullah Gül dışında herhangi bir adayın ortaya çıkabileceğini düşünmediğini söyledi.

Gül’ün cumhurbaşkanlığına aday olmaması durumunda gündeme gelebilecek tek ismin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Koru, şöyle konuştu: “Erdoğan, daha önce fedakarlık yaptı. Bugün de o fedakarlığının devam ettiğini düşünüyorum. Ancak şartlar onu gerektiriyorsa, Abdullah Gül’ün ya da başka birinin olmaması durumunda Tayyip Erdoğan’ın adaylığı gündeme gelebilir.”

Ancak yine de Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olma seçeneğini güçlü bir ihtimal olarak görmediğini belirten Koru, “Erdoğan, eğer arzu etseydi bunu daha önceki süreç içersinde elde edebilecek bir konumdaydı” dedi.

Üçüncü ismin gündeme gelmesinin seçmenlerin verdiği mesajın AK Parti tarafından doğru algılanmadığını göstereceğini ifade eden Koru, “22 Temmuz seçimlerinden sonra çıkan tablo, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan’ın uygun göreceği bir ismin, en doğrusunun bu iki isimden birinin cumhurbaşkanı adayı olmasını öngören bir iradenin dışa vurumudur. AK Parti çevreleri, MKYK’sı bunu gayet iyi anlıyorlardır” diye konuştu.

Koru, “Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül’den adaylıktan çekilmesini isterse buna rağmen Gül aday olabilir mi?” şeklindeki bir soruya, “Ben zannetmiyorum. Eğer Erdoğan’ın böyle bir arzusu olsaydı, bunu en uygun zamanda en yakını olan Abdullah Gül’e söylerdi. İşin bu noktaya gelmesi, onun da farklı bir noktada olmadığına kanaat sahibi olmamıza neden oldu” sözleriyle yanıt verdi.

Fehmi Koru, “23 Temmuz’da çıkılsa ‘Birimizin başbakan, birimizin de başbakan yardımcısı olarak görevimizi sürdürmemiz gerekir’ diyerek, yeni bir aday çıkarmış olsaydı kamuoyu bunu anlayabilir ve şu anda farklı bir tabloyla karşılaşabilirdik. Ancak böyle bir şey olmadı. Sürekli görüştükleri halde farklı bir tavır alınmaması, Gül’ün kişisel bir tercihi olmadığını düşündürüyor. Tayyip Erdoğan’ın esnek cümleler kullanması ise henüz vakti gelmemesi noktasında daha önce alınmış olan bir prensip kararıyla ilgili görülüyor. Gül de aday olduğunu kesin olarak açıklamadı. O da adaylığını ima yoluyla anlatıyor. Prensip gereği bugün bir tartışmaların sebebi olan bir durumla karşı karşıyayız” dedi.
 
haber7



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs