En Sıcak Konular

Kıyılarda büyük yıkım başlıyor

17 Eylül 2013 11:53 tsi
Bakanlığın Kıyı kanunu'na aykırı olan tesislere tahliye yazısı gönderdiği, tesislerin ay sonuna kadar yıkılacağı bildiriliyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tebdili kıyafet ile denetlediği sahil şeridindeki kaçak yapıların ay sonunda yıkılacağı bildirildi.
 
Sabah'ta yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu tespit edilen tesislerin en kısa sürede boşaltılması için yazı gönderdi. Bakanlık, kanuna aykırı yapılaşmayı önlemek için özel ekipler oluşturdu. Sahildeki yapılar tek tek incelemeye alındı. Kıyıyı vatandaşın kullanımına kapatan, kenar çizgisine aykırı işlem yapan pek çok tesis belirlendi. Buralarda turizm sezonunun bitmesi bekleniyor. Sezon biter bitmez bakanlık harekete geçecek.
 
Bakanlık yetkilileri, kıyı şeridindeki çarpık yapıların sadece Bodrum ile sınırlı olmadığını belirtiyor. Yetkililer, "Yıkılacak yapıların Bodrum çevresinde olduğu gibi bir algı oluştu. Bu doğru değil. Bodrum dışında da incelemeler yapıldı. Çanakkale şeridinde, Balıkesir'in Ayvalık sahilinde ve Samsun'a kadar olan bölgede incelemeler yapıldı. Buralarda da kanuna aykırı yapılar tespit edildi. Ruhsata uymayan yapılaşmayı da durduracağız" diyor.
 
Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu tespit edilen yerler arasında İzmir Çeşme'deki 3 büyük tesis de var. Antalya'da da sahil şeridinde bu türden onlarca yapı tespit edildi. Bodrum Torba'da da neredeyse yüzde 70 oranında Kıyı Kanunu'na aykırı tesis bulunduğu ifade edildi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyılardaki aykırı yapıları tespit etmek için özel ekipler kurdu. Bütün denetimler kıyılar üzerine yoğunlaştırıldı. Bakanlık, yeni tesis ve yatırımları da sıkı denetim altına aldı. Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine de kıyıların denetimi ile ilgili il müdürlükleri harekete geçirildi.
 

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs