En Sıcak Konular

Avrupalı avukatların KCK ilgisi

17 Eylül 2013 11:34 tsi
Terör örgütü KCK'ya yönelik yürütülen soruşturmada çoğunluğunu avukatların oluşturduğu 50 sanıklı davanın görülmesine Silivri'de devam edildi. Avrupa'nın çeşitli barolarından 26 avukat, duruşmayı gözlemci olarak izledi.

Silivri'de duruşma salonunda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın bugünkü duruşmasında; 16 tutuklu sanık ile Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu tutuksuz 9 sanık hazır bulundu. Savunma yapacaklarını belirten tutuksuz sanıklar, bu nedenle tutuklu sanıkların bulunduğu ön kısma geçmek için talepte bulundu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatı ile tutuksuz sanıklar da tutuklu sanıkların bulunduğu bölüme alındı.

Bu arada, Paris, Londra, Berlin, Amsterdam, Renne ve Granable baroları ile Fransa Barolar Birliği ve Avrupa Demokratik Hukukçular Birliği'ne üye 26 avukat da cüppeleriyle duruşmaya gözlemci olarak katıldı. Ayrıca BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da duruşmada izleyici olarak yer aldı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen 2 Kürtçe tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu. Başkan Mehmet Ekinci, tutuklu sanıklardan sadece Sani Kızılkaya'nın savunmasının alınmadığını hatırlattı. Ardından da Kızılkaya'nın savunması ile duruşmaya başlandı.

Kürtçe tercüman aracılığıyla savunmasını yapan tutuklu sanık Sani Kızılkaya, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatların tutuklanmasını kınadığını söyledi. "Ben terörist değilim, avukatım. İki halk tanıyorum. Zalimler ve mazlumlar. Biz mazlum olanlardanız. Bunun için Kürdüm, Ermeniyim, Lazım, Yezidiyim, Süryaniyim, Aleviyim." dedi. Kızılkaya, "Birisi bu ülkenin Türklere ait olduğunu, diğerlerinin yaşama hakkı olmadığını, sadece Türklere hizmek için var olduklarını söyledi. Oysa bütün halklar onurludur. Asıl onursuz olanlar milliyetçi olanlardır." ifadelerini kullandı.

Duruşma, Kızılkaya'nın savunması ile devam ediyor.

cihan

Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,645 µs