En Sıcak Konular

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

17 Eylül 2013 11:12 tsi
Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de halka kimyasal silahla saldırarak insanlığa karşı vahim bir suç işleyenlerin hesabını vermeleri gerektiğini ve bunu sağlamanın uluslararası toplumun asli görevi olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de halka kimyasal silahla saldırarak insanlığa karşı vahim bir suç işleyenlerin hesabını vermeleri gerektiğini ve bunu sağlamanın da uluslararası toplumun asli görevi ve sorumluluğu olduğunu belirtti.
 
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 21 Ağustos gecesi Şam’ın Gota bölgesinde kimyasal silah kullanımı konusunda BM Araştırma Misyonu tarafından hazırlanan raporda, Gota’da kimyasal silah olarak kabul edilen Sarin gazının karadan karaya roketler vasıtasıyla ve geniş çaplı olarak kullanıldığının tespit edildiği ifade edildi.
 
Raporda, BM Araştırma Misyonu'nun sınırlı görev yönergesi uyarınca, kimyasal silah saldırısının failleri hususunda net bir ifade kullanılmadığı bilgisine yer verilen açıklamada, kimyasalların niteliği ve kullanılış şeklinin, "bu barbarca eylemin" sorumluluğunun rejime ait olduğunu kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ifşa ettiği vurgulandı.
 
"Rejim halka kimyasal silahla saldırarak insanlığa karşı vahim bir suç işlemiştir. Böyle bir suç cezasız kalmamalı, bu suçu işleyenler hesabını vermelidir. Bunu sağlamak uluslararası toplumun asli görevi ve sorumluluğudur‎‎" denilen açıklamada, raporun rejimin bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe yönelik sergilediği tehdidin boyutlarını da bir kez daha açıklıkla ortaya koyduğu kaydedildi.
 
Açıklamada, şunlar belirtildi:
 
"Bu tehdidin ortadan kaldırılması bakımdan  ‎Suriye rejiminin envanterinde bulunan kimyasal silahların uluslararası denetim altına alınması ve imha edilmesine yönelik olarak ahiren Cenevre’de varılan mutabakatın süratle ve koşulsuz uygulanması daha da önem kazanmaktadır. Rejimin bu süreci istismar etmesini engellemek için, BM Güvenlik Konseyi'nin, mutabakata uyulmaması durumunda BM Şartı'nın 7. Bölümü çerçevesinde rejime karşı tedbir alınacağını açıkça ortaya koyacak bağlayıcı bir karar kabul etmesi mutlaka sağlanmalıdır."

aa
 

Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs