En Sıcak Konular

Koronavirüs için önlemler artırılıyor

16 Eylül 2013 21:28 tsi
Koruyucu ekipman ve malzeme stoklarındaki eksikler gideriliyor.

Sağlık Bakanlığı, bilimsel danışma kurulunun önerisi doğrultusunda, koronavirüs vakası görülme ihtimaline karşı hastanelerde "Pandemik İnfluenza Eylem Planları" güncellenecek, koruyucu ekipman ve malzeme stoklarındaki eksikler giderilecek.
 
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan tarafından yayınlanan genelgede, Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu'nun aldığı kararlar tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına duyuruldu.
 
ÖNLEMLER BELİRLENİYOR
 
Genelgede, sağlık çalışanlarının hastane ortamında bulaşıcı hastalıklardan korunmasını sağlamak, bulaşıcı hastalıklara maruziyet durumunda alınması gereken önlemleri tanımlamak ve çalışanlardan hastalara enfeksiyon bulaşını önlemek için uyulması gereken kuralları belirlemek amacıyla "Sağlık Personelinin Bulaşıcı Hastalıklara Yönelik Tarama Protokolu" oluşturulduğu, sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulamaların buna göre düzenlenmesi gerektiği bildirildi.
 
EYLEM PLANI GÜNCELLENİYOR
 
Ülkede bugüne kadar herhangi bir vaka görülmemiş olmakla birlikte bilimsel danışma kurulunun yeni koronavirüse yönelik gelişmeleri de değerlendirdiği, ilerleyen dönemde koronavirüs vakası ortaya çıkması ihtimaline karşı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının "Pandemik İnfluenza Eylem Planları"nı güncellemesi istendi. Ayrıca eylem planında yer alan kişisel koruyucu ekipman ve malzeme stok kontrollerinin yapılması, eksikliklerin tamamlanması, öncelikle acil servis, yoğun bakım üniteleri, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, pediatri ve dahiliye bölümlerinde görevli sağlık personelinin konuyla ilgili bilgilendirilmesi gerektiği kaydedildi.

trthaber


Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,077 µs