En Sıcak Konular

“Gül aday olmasın” uyarısı!

8 Ağustos 2007 12:11 tsi
“Gül aday olmasın” uyarısı! MHP lideri Devlet Bahçeli iki sıcak gündem maddesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oturuma katılacaklarını yineleyen Bahçeli hükümete ne tavsiye etti? DTP ile ilgili neler söyledi? İşte o konuşma…

MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada iki önemli konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümetin Cumhurbaşkanı seçerken tüm kesimlerin rızasını alması gerektiğini belirten Bahçeli’nin mesajı “gül aday olmasın talebi” şeklinde yorumlanırken, Bahçeli’nin DTP’ye yönelik “uzatılan eli havada bırakmayız” sözleri dikkatleri çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri oturumuna katılacaklarını yenileyen Bahçeli “Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis'te bulunacağımızı söylemiştik. Tavrımızı açıklayarak AKP'nin mağduriyet kampanyasına son verdik. Adaylarla ilgili görüşümüzü daha sonra açıklayacağımızı söylemiştik. Bize göre cumhurbaşkanı bir siyasi partinin egemen olacağı bir yer olmamalı, partiler üstü olmalı. Bir uzlaşmanın temsil yeri olmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın geniş bir uzlaşı yelpazesinde seçilmesini umduklarını söyleyen MHP lideri Erdoğan’ın bir önceki dönemde "Verdim ellerine çelik çomak oynuyorlar" şeklindeki sözlerinin hafızalarda yerini koruduğunu vurguladı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanını da tarif eden Bahçeli “Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı geçmişteki yaşantısı ile Türkiye'nin milli ve üniter yapısını taşıyabilmeli. Üzerinde her hangi bir şüphe taşımamalıdır” dedi.

Bahçeli MHP’nin oturumlara katılma kararıyla sorumluluğunu yerine getirdiğini ve şimdi sıranın hükümette olduğunu vurguladı. Kriz uyarısı yapan Bahçeli “Böyle olursa yeni krizlerin çıkması kaçınılmaz olduğunu biliyoruz” dedi.

Uzatılan eli havada bırakmayız

Açıklamasında DTP’ye de isim vermeden mesaj gönderen Bahçeli “Seçim sonrası gönderdiğim teşekkür mesajında partimizin diyalog ve uzlaşının adresi olacağını söylemiştik. Biz sözümüzün arkasında duracağız. Biz bize uzatılan eli havada bırakamayız. Göstereceğimiz uzlaşma ve hoşgörü üniter devlet ekseninde olacak. Her milletvekiline düşen görev milli meselelerde yanlış atılacak adıma karşı çıkmaktır. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, cumhuriyetin kuruluş değerlerini tartışmaya açmak kabul edilemez. Bunun adı ihanettir” dedi.

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Devletimiz ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Bayrağımız egemenliğimizin sembolüdür. Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsü temel prensiplerimiz ve kırmızı çizgilerimizdir. Karşımızdakini anlamamız bunlara saygı ile mümkündür. MHP'nin ayrılmada ve çözülmede mutabakat araması sözkonusu değildir. Namusumuz ve şerefimiz üzerine yaptığımız yemin bizim için çok önemlidir.Üzerine ant içtiğimiz mukaddesatımıza saygı her şeyden önde gelir. Ben bu kutlu yemin üzerine içilen anda sadık kalınacağına inanıyorum.

İyibilgi.com



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,285 µs