En Sıcak Konular

Erbakan'a iade-i itibar

16 Eylül 2013 09:33 tsi
Erbakan'a iade-i itibar Saadet Partisi, kapatılan RP ve FP'nin yeniden yargılanması için hazırlıklarını tamamladı. Partinin hukukçuları eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan için de iade-i itibar talebinde bulunacak.

AK Parti'nin 2007 yılında açılan kapatma davasıyla ilgili Ergenekon kararını delil göstererek yeniden yargılanma talebinde bulunacak olması Saadet Partisi'ni de harekete geçirdi. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davası kararına göre Postmodern darbenin brifingli yargısı tarafından kapatılan RP ve FP için yeniden yargılama talebinde bulunulacak. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Parti'nin hukukçu kurmayları tarafından hazırlıklar tamamlanırken, bir taraftan 28 Şubat davasının kararı bir taraftan da AK Parti'nin yeniden yargılama başvurusu bekleniyor.

KORKTUKLARI İÇİN BRİFİNGE KATILDI

5'li çetesi, brifing yargısı ve medyası olmadan yürütülen tarihi 28 Şubat duruşmaları devam ederken, dava milyonlarca seçmenin iradesinin yok sayıldığı parti kapatma davalarını da etkileyecek. Refah Partisi'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyi kabul ederek Parti'yi kapatan Anayasa Mahkemesi'nin o dönemki üyelerinden Sacit Adalı, 'Yargı brifinglerine korktuğu için katıldığını' itiraf etmişti. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna bilgi veren Adalı, Refah Partisi'nin kapatılması karşı çıktığını 31 sayfalık karşı oy gerekçesi yazdığını söylemiş ve o brifinge katıldığı için utanç duyduğunu dile getirmişti.

DAVA HAZIRLIKLARINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Saadet Partisi'nin hukukçu kurmayları tarafından yapılan hazırlıklar da son aşamaya geldi. Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu raporu, AİHM kararı kapatma davası klasörleri de tek tek incelendi.

ERBAKAN İÇİN İADE-İ İTİBAR

Postmodern darbenin brifing yargısı tarafından siyasetten uzaklaştırılan ve kayıp trilyon gibi davalarla kamuoyunda yıpratılmaya çalışılan eski Başbakan Merhum Necmettin Erbakan için iadei itibar davası açılacak. Erbakan'ın avukatları ve partinin hukukçuları tarafından yürütüldüğü öğrenilen ortak çalışmada tüm dosya yeniden ele alınıyor. Anayasa Mahkemesi'nin daha önceden kapattığı TBKP, ÖZDEP, HEP gibi partiler yeniden yargılama için başvurmuşlardı. Bu partilerin başvuru gerekçeleri AİHM'nin lehlerine verdiği kararlardı. Yüksek Mahkeme bu başvuruları kabul etti.

Kararı bekliyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak uzun zamandır böyle bir çalışmanın partilerinin hukuk işlerinde yapıldığını söyledi. Aynı zamanda Anayasa Hukuku Profesörü olan Kamalak, 'Kanaatimiz o ki 28 Şubat davasında lehimizde bir karar çıkacaktır. Gerek Refah Partisi gerek Fazilet Partisi'nin kapatılması gerekse de AK Parti'nin 'Laiklik karşıtlığının odağı' olduğu iddiaları ideolojik kararlardır. Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç da Kahramanmaraş Üniversitesi açılışında belirtti. Sayın Kılıç hem Refah hem de Fazilet Partisi'nin kapatılmaması lehinde oy kullanmıştı' dedi.



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs