En Sıcak Konular

Arınç Adalet Bakanlığı'na gönderme yaptı

8 Ağustos 2007 12:09 tsi
Arınç Adalet Bakanlığı'na gönderme yaptı Bülent Arınç, "Hangi makamda başarılı olacağınıza inanıyorsunuz" sorusunu yanıtlarken 'İyi bir ceza avukatı' olduğunu hatırlattı.


AKP'li Bülent Arınç, TBMM Başkanlığına yeniden aday olmayacağını resmen açıklayıp Cumhurbaşkanı adaylığı için adı geçen Abdullah Gül'e "Seçimde oyları alan genel başkandır. Herkesin genel başkana inisiyatif vermesi, güçlendirmesi gerekir" mesajını gönderdi. Arınç, kendisi için beklediği görevi tanımlarken, ceza hukuku alanında uzman olduğunu anımsatarak Adalet Bakanlığı'na göz kırptı. Eski TBMM Başkanı Arınç, dün parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 15 Kasım 2002'de başlayan ve dört yıl dokuz ay süren görevini noktaladığını söyledi. Arınç, özetle şöyle konuştu:

Genel Başkan yetkili: AKP 50 yıl sonra iki kişiden birinin oyunu alıp tekrar iktidar oldu. Bu başarıda en büyük pay Genel Başkan Tayyip Erdoğan'a aittir. Bu noktada sayın genel başkana şahsım ve diğer arkadaşların yardımcı olması gerekir. AKP'nin başarısı genel başkana, tüm milletvekillerin hem bir inisiyatif sağlamasıyla, hem güvenmesiyle hem de vereceği her görevi yapmasıyla mümkündür.

Gül'e mesaj mı: (Siz yeniden aday olmadığınızı açıklayarak, partinizi ve Başbakanı rahatlattınız, aynı duyarlılığı Gül'ün de yapması gerekmez mi?' sorusuna) Aday olmadığımı, 'ben bir fedakârlık yapıyorum' anlamında söylemedim, 'genel başkanları güçlendirmemiz lazım, onlara rahat bir çalışma ortamı temin etmemiz lazım' dedim. O rahat etsin diye ben Meclis Başkanlığına adaylığımı koymamış değilim. Her milletvekilinin de genel başkanına güvenmesi ve samimi fikrini söylemesi, genel başkan kendilerine hangi konuda danışırsa, parti içi hangi görevi teklif ederse, bence bu konuda genel başkana çok daha değer vermesi ve çok daha güçlendirmesi gerekir. İsim olarak 'Gül'dür, başkasıdır' diye söylerseniz bunun başka noktaya çekilmesi mümkün olur. Ben kendi adıma bana düşeni, yakışanı yaptığıma inanıyorum. İpten adam alırım. ('Yeni dönemde en iyi yaparım dediğiniz bir makam var mı' sorusu üzerine). İyi bir ceza avukatıyım. Biraz medeni hukuka baktım. Hiç vergi davası almadım. Sigorta mevzuatını biraz bilirim ama davalara girmedim. Benim işim ceza... Adamı ipten alır, ipe götürürüm. Şimdi bana bir görev teklif edilmiş olsa, ben şunu yaparım bunu yapamam derim. Teklif olursa düşüneceğim, yapabilir miyim yapamam mı diye".

Radikal



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs