En Sıcak Konular

Afyon'da tedirginlik sürüyor

15 Eylül 2013 14:03 tsi
Afyonkarahisar’da 25 askerin hayatını kaybettiği patlamanın yaşandığı mühimmat depolarına yakın mesafedeki Ataköy ve Kışlacık köylerinde tedirginlik devam ediyor.

Yol üzerinde bulunan cephaneliğin önünden geçerken patlama günlerini hatırlayan köylüler, cephaneliğin kısa sürede başka bir yere taşınmasını istiyor. Askeri deponun hemen karşısında bulunan Ataköy İlköğretim Okulu velileri de mühimmat depolarının taşınması gerektiğine dikkat çekiyor.

Afyonkarahisar’da 25 askerin hayatını kaybettiği patlamada cephaneliğin istiflendiği depolardan birisine ait görüntü ve fotoğrafların yayınlanması, gözleri yeniden kışlaya çevirdi. 5 Eylül 2012’de cephaneliğin istiflendiği iki depodan birinde meydana gelen patlama sonrasında deponun altında 7 metrelik çukur oluşmuş, etrafa binlerce el bombası dağılmıştı. Olayda 25 asker hayatını kaybetmişti.

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda, 25 askerin şehit olduğu patlamaya ilişkin yeni görüntüler yayınlandı. Cephaneliğin istiflendiği depolardan birine ait olduğu ileri sürülen görüntülerde, el bombası sandıklarının tavana kadar ulaşacak şekilde üst üste dizildiği, sandık sütunlarından bazılarının yıkılmak üzere olduğu görülüyor. Sandıklar arasına tahta ızgaralar konması gerekirken konmadığı, sandıkların birbirlerine monte edilmediği anlaşılıyor. Depoya bir kişinin bile girmekte zorlandığı, deponun arka kesiminin tümüyle karanlık olduğu görülüyor.

"DEPOLARIN TAŞINMASI GEREKİYOR"

Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir, köyün ve arazilerinin mühimmat depolarıyla sınır olduğunu, aradan sadece bir yol geçtiğini söyledi. Tedirginliğin devam ettiğini belirten Demir, “Binlerce el bombası araziye dağıldı. Toplandı, ancak biz hala arazide el bombaları olduğunu düşünüyoruz. Şehre bağlantıyı sağlayan yolumuz depoların önünden geçiyor. Biz her seferinde aynı acıyı yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımız, kadınlarımız hala olayın etkisini üzerlerinden atamadı.” dedi. Televizyon ve gazetelerde istif yapılan cephaneliklerin görüntü ve fotoğraflarının yayınlandığını ifade eden Demir, her an yeni bir patlama riskinin olabileceğinin söylendiğini, bunun da kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi.

Patlamada evleri ve arabaları hasar gören Ataköy Muhtarı Muharrem Özdemir de yerleşim birimleri arasında kalan mühimmat depolarının şehir dışına taşınması gerektiğini söyledi. Askeri bölgede çok sayıda depo olduğunu ifade eden Özdemir, 40’tan fazla depo bulunduğunu belirtti. Köylüde tedirginliğin devam ettiğini ifade eden Özdemir, depoların taşınması için Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına başvuruda bulunduklarını ancak net bir cevap alamadıklarını anlattı.

"HALA EL BOMBASI ÇIKIYOR"

Köy sakinlerinden Ramazan Taşkın da bahçelerini işlerken, çapalarken hala el bombası çıkmaya devam ettiğini söyledi. En son 3 tane daha el bombası çıktığını, jandarma ve polise haber verdiklerini ifade eden Taşkın, “Bu bombalardan biri patlasa, can kaybı olsa, bunun hesabını kim verecek? Kimsenin umurunda değil. Tekrar yeniden bir tarama yapılması gerekiyor. Arazide çok sayıda el bombası olduğunu düşünüyorum. Arazilerimizde korkarak çalışıyoruz.” dedi. Cephanelik yerleşim yerlerine çok yakın olduğundan, insanlarda tedirginliğin devam ettiğini belirten Taşkın, patladığında neler olduğunu herkesin gördüğünü, bir daha patlaması halinde neler olacağını tahmin etmek istemediklerini dile getirdi.

500 ÖĞRENCİNİN BULUNDUĞU OKUL DEPOLARA 200 METRE MESAFEDE

Askeri deponun hemen karşısında bulunan Ataköy İlköğretim Okulu'nda eğitim başladı. Anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri okula anne ve babalarıyla geldi. Veliler, patlayan depoların hemen karşısında bulunan okulda öğrencilerin ders görmesinden endişe duyuyor. Fatma Pektaş, depoları gördükçe olayı hatırladığını belirterek, veliler olarak depoların taşınmasını istediklerini dile getirdi.

cihan

Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,259 µs