En Sıcak Konular

Bahçeli'den Cumhurbaşkanı tarifi

8 Ağustos 2007 11:53 tsi
MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bazı uyarılarda bulundu. Kriz uyarısı yapan Bahçeli'ye göre Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı nasıl birisi olmalı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin ilk gurup toplantısında konuştu. Hükümetten cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili uzlaşı anlayışı içinde olmasını isteyen Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi için Meclis Genel Kurulu'nda olacaklarını yineledi.

Bahçeli, "Biz görevimizi yaptık, şimdi tüm sorumluluk iktidar partisine aittir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şöyleydi:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP mağduriyet politikası izlemiştir. Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis'te bulunacağımızı söylemiştik. Tavrımızı açıklayarak AKP'nin mağduriyet kampanyasına son verdik. Adaylarla ilgili görüşümüzü daha sonra açıklayacağımızı söylemiştik.Bize göre cumhurbaşkanı bir siyasi partinin egemen olacağı bir yer olmamalı, partiler üstü olmalı. Bir uzlaşmanın temsil yeri olmalıdır.

Böylesi bir makama seçilecek kişi sadece iktidarın desteğiyle seçilmeli, geniş bir uzlaşı yelpazesi gözönüne alınarak seçilmelidir.

haber7.com

"Verdim ellerine çelik çomak oynuyorlar" anlayışı olmamalı. Bu anlayış hafızalarda hala yerini korumaktadır. AKP bu sınavdan yüzünün akıyla çıkamamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı geçmişteki yaşantısı ile Türkiye'nin milli ve üniter yapısını taşıyabilmeli. Üzerinde her hangi bir şüphe taşımamalıdır.

MHP cumhurbaşkanı seçimi için sorumluluğunu yerine getirecektir. İktidarın sayısal sorunu ortadan kalkmıştır. MHP oturumda hazır buılunacaktır. Şimdi sıra sorumluluk davranma yolunu seçeceğini inandığımız iktidar partisindedir. Yeni dönemde inatlaşma sürerse ortaya çıkacak bunalımın farkındayız. Böyle olursa yeni krizlerin çıkması kaçınılmaz olduğunu biliyoruz.

Kısır anlayışları demokrasi anlayışı ile bağdaştırmak mümkün değildir. Devlet ile millet kucklaşması sağlanmalıdır. İktidarın ele geçirme psikolojisinden sıyrılması gerekiyor. Milleti şu ve bu diye ayırmak anlayışı yanlıştır. Milletimiz seçimde olgunluk sınavı vermiştir ve iktidarı ile muhalefeti ortak çalışarak hizmet etmesini beklemektedir.

Partimizi marjinal göstererek köşeye sıkıştırma siyaseti izlenebileceğinin farkındadır. Partimiz ülkenin sahipsiz olmadığını göstermiştir. Bizlere gösterilen alaka ve dikkat bir kı vanç meselesidir ancak bu bize daha dikkatli olmayı getirir.

Milletimizin yoksulluk ve ekonomik darboğazdan çıkması için uzlaşmacı ve diyalog içinde çalışacağımızı ifade etmeliyim. MHP yeni dönemde böyle bir anlayışla çalışacaktır. Milletimize bize gösterdiği teveccüh nedeniyle teşekkür ediyorum. Allah bizleri mahçup etmesin..



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs