En Sıcak Konular

Atatürk’ün miras kavgası büyüdü

15 Eylül 2013 09:27 tsi
Atatürk’ün miras kavgası büyüdü
Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin çocuklarının CHP ve İş Bankası aleyhine açtığı miras davasında ipler iyice gerildi.

Trafik kazasında yaşamını yitiren Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları Ahmet Kemal Doğançay ile Ali Kemal Doğançay'ın, Atatürk'ün vasiyetine uyulmadığı gerekçesiyle CHP ve İş Bankası aleyhine açtığı davada kavga büyüdü. İş Bankası ve CHP yargılandıkları İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yazılı beyan göndererek suçlamaları reddetti. CHP'nin beyanında Atatürk'ün manevi torunlarına ağır suçlamalar yer aldı.
 
CHP'YE GÖRE ZAMAN AŞIMI VAR

 
CHP, Mayıs 2013'te mahkemeye verdiği 4 sayfalık yazılı beyanında Atatürk'ün manevi torunlarının vasiyete ve Mustafa Kemal'in iradesine karşı saygısızlık yaptıklarını savundu. CHP'nin ifadeleri dosyada şu şekilde yer alıyor: "Davacıların açıklamalarında CHP'yi 'Atatürk'ün vasiyetine saygısızlıkla' itham etmesi münasebetsiz bir açıklamadır. Atatürk'ün vasiyetine ve iradesine saygısızlık yapan, ondan haksız yere zenginleşme peşinde olan davacılardır."  CHP vasiyetin 1938 yılında yazıldığını ve 75 yıl geçtiğini iddia ederek, davanın zaman aşımından dolayı hükümsüz olduğunu savundu.  
 
HAKSIZ KAZANÇ SUÇLAMASI
 
Ali Kemal Doğançay ve Ahmet Kemal Doğançay'ı yalan beyanda bulunma ve haksız kazanç elde etmeye çalışmakla suçlayan CHP, Atatürk'ün ailesinin idari para cezasına çarptırılmasını talep etti. "Davacılar haksız kazanç elde etmek istemektedirler" ifadelerini içeren beyanın devamında şöyle denildi: "Davacıların haksız ve kötü niyetle açılan dava nedeniyle davalının ödediği vekalet ücretini ödemesine ve 5 bin TL'den aşağı olmamak üzere idari para cezasına mahkumiyetine karar verilmesini talep ediyoruz."
 
CHP: Atatürk için ne yaptılar?

Atatürk bıraktığı hisse senetlerinin maliki olduğunu belirten CHP, mahkemeye sunduğu beyanında Atatürk'ün manevi torunları için şu ilginç ifadeleri kullandı: "CHP Atatürk'ün kurduğu bir partidir. Atatürk'ün ilkelerini yaşatan, bu uğurda her türlü çabayı gösteren tek kurumdur. Acaba onun vasiyetinden ölünceye kadar yararlanan miras bırakanları ve davacılar Atatürk için bugüne kadar ne yapmıştır."
 
CHP Atatürk'ün ailesini itibarsızlaştırdı
 
Atatürk'ün manevi torunlarından Ahmet Kelmal Doğançay CHP'nin yazılı beyanları üzerine Bugün'e açıklamada bulundu. Doğançay şunları söyledi: Atatürk'le ilgili çizgi filmler ve çizgi romanlar yaptım. İnternetten televizyon kurduk ve Mustafa Kemalle ilgili bütün ürünleri parasız olarak insanların hizmetine sunduk. Atatürk'le ilgili 600 sayfa 'Küçük Ülkü' isimli kitap yazdım. Annem öldükten sonra CHP Atatürk'ün evdeki eşyalarına dahi sahip çıkmadı. Gelin görüşelim dedik ama eve dahi gelmediler. CHP hem suçlu hem güçlü.
 
Atatürk'ü ailesini perişan etmiş ve annemi sindirmişler. Sabiha Gökçen'e de aynısını yaptılar. O da CHP'ye dava açtı ve kazandı. İş Bankası'ndaki Atatürk'ün hisselerinin kar payları kimlere verilmiş ve kullanılmış mahkemede ortaya çıkar. Biz bunları mahkemeden talep ettik. CHP mirasta kuru mülkiyettir. Mirasta asıl fırsatçı olan CHP'dir. Atatürk'ün ailesini  CHP itibarsızlaştırdı."
 
 

Bu haber 2,365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs