En Sıcak Konular

'Provokatörlerin tuzağına düşmeyeceğiz'

14 Eylül 2013 17:45 tsi
'Provokatörlerin tuzağına düşmeyeceğiz' "İkinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar. Onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa buyursunlar gitsinler."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da havalimanı ve yapımı tamamlanan tesislerin ortak açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'de sandık sonuçlarını ayaklar altına alma döneminin kapandığını belirterek, "Halka rağmen iktidar mümkün değildir" dedi.

Erdoğan, sandıktan netice alamayanların, başka yollara başvurarak milletin huzurunu kaçırmaması gerektiğini belirterek, "Burası ne Mısır'dır, ne Suriye'dir" şeklinde konuştu.

Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, "Bu 780 bin kilometrekarede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar, onlar kendilerine nerede devlet buluyorsa buyursunlar oraya gitsinler" dedi.

Erdoğan, huzur ve kardeşlik ortamını sabote edenin tarihi vebalin altında kalacağını belirterek, "Doğu'nun, Güneydoğu'nun kanı üzerinden uyuşturucu ticareti yapanlar, rant devşirenler, tuzaklarda maşa olanlar bunun altında ezilirler, bunun hesabını veremezler" diye konuştu.

Türkiye provokatörlerin oyunlarına gelmeyecek

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan açıklamaları şöyle:

"Alevi ve sünni bu toprakların üzerinde birdir. Kökü dışarıda olan, ipini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokatörlerin oyunlarına gelmeyecek, tuzaklara düşmeyeceğiz"

"Geçen ekim ayından itibaren anamuhalefet partisinin bazı milletvekillerinin içinde olduğu bir kirli senaryo Türkiye'de sahnelenmek isteniyor. Bir kirli el maalesef anamuhalefet partisi milletvekillerini maşa olarak kullanıp, Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istiyor"

"Türkiye'nin geçmişte yaşadığı ağır acıları bir daha yaşamamasını istiyoruz. Kahramanmaraş'ın, Çorum'un, Sivas'ın, Gazi Mahallesinin o derin acılarını o büyük acılarını bize tekrar yaşatmak isteyenlerin tuzaklarını tek tek bozmak zorundayız"

"Maya sağlam, maya"

"Biz sanal gündemlere takılıp kalmayacağız ve sanal gündemleri oluşturanlar zannetiler ki bizi meşgul edecekler" ifadesini kullanan Erdoğan, vatandaşlara Gezi Parkı eylemcilerinin Adıyaman’a gelip gelemediklerini sordu.

Tören alanındaki vatandaşlardan "Hayır" yanıtını alan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye gelemediler ? Maya sağlam, maya. Yapay tartışmalara Adıyaman prim vermedi. Milletin enerjisini heba edenlerden olmadı. Bizler de olmayacağız. Biz ülkeye zaman kaybettiren, zarar veren, yakıp yıkan, ellerinde molotofkokteyliyle benim halkımın, vatandaşımın, milletimin huzurunu kaçıranlardan olmadık, olmayacağız. Ülkenin umudunu, hedeflerini, hayallerini örseleyen kirli işlerin, kirli tuzakların içinde iktidar olmadık, olmayacağız. Tek derdimiz var, o da sizlere hizmet etmektir. Bizi kimse hizmetten alıkoyamaz."

"Zulmün biçimi değişikti, tonu değişikti ama zalim aynıydı"

"Türkiye'de red, inkar, asimilasyon politikaları da artık ayaklarımızın altındadır, geri gelmemek üzere o kapı da kapanmıştır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu topraklar üzerinde her ne yaşandıysa hep birlikte yaşadık. Bu topraklar üzerinde acıyı birlikte yaşadık, hüznü, kederi birlikte yaşadık. Öyle dönemler oldu ki siz kendi anadilinizde kendi annenizle telefonda dahi konuşamadınız. Kendi şarkılarınızı, kendi türkülerinizi dahi gizli gizli dinlemek zorunda kaldınız. İnanın siz burada ne yaşadıysanız, farklı şekillerde bizler de batıda, kuzeyde, güneyde onları yaşadık. Zulmün biçimi değişikti, rengi değişikti, tonu değişikti ama zalim aynıydı, zulüm aynıydı.

"Dersim'in hesabını veremedi bu CHP"

Türkiye genelindeki Alevilere seslenen Başbakan Erdoğan, geçen ekim ayından itibaren anamuhalefet partisinin bazı milletvekillerinin bizzat içinde olduğu kirli bir senaryonun Türkiye'de sahnelenmek istendiğini söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar yapılıyor, sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Kan akması, gençlerin zamansız hayatını kaybetmesi için her türlü tahrikler yapılıyor. Bir el, bir kirli el maalesef anamuhalefet partisi milletvekillerini maşa olarak kullanıp Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istiyor.

Soruyorum buradan, soruyorum, Cumhuriyet Halk Partisinin tarihinde, başta Genel Başkanları olmak üzere, araştırsınlar, baksınlar, acaba kaç tane cemevi açılmıştır, kaç tane? Baksınlar. Medyaya da sesleniyorum, yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum, köşe yazarlarına sesleniyorum, düşünce adamlarına sesleniyorum, araştırsınlar, baksınlar. Ama bir de AK Parti'nin iktidarı döneminde, Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde acaba ne kadar cemevi açılmış, onlara da bir baksınlar. Görecekler ki onlarla, CHP yönetimleriyle mukayese edilemeyecek destekleri biz verdik ve bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. Bunlar da Dersim'in hesabını veremedi. Bu CHP, Dersim'in hesabını veremedi. Şimdi kalkıyorlar, ülkemi karıştırmak için, milletimizi birbirine düşürmek için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk meydana getiriyorlar."

 ''Sen Çanakkale'de savaşa hayır diyebildin mi?''

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Barışa Evet, Savaşa Hayır" mitingleri düzenleyeceklerini açıkladığını hatırlatarak, "Sevsinler seni. Sen Çanakkale'de savaşa hayır diyebildin mi, haçlı zihniyetine karşı hayır diyebildin mi, o gün senin yanında, tabii senin demeyeceğim, o gün bizim yanımızda kimler vardı? Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz vardı, Bosnalı Müslüman kardeşlerimiz vardı, dünyanın değişik yerlerinden Müslüman kardeşlerimiz vardı. Niye gelmişlerdi? Türkiye'de bizim Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor diye gelmişlerdi" dedi.

AA



Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs