En Sıcak Konular

'Vaktinde mesaj gönderilmiş olsaydı...'

14 Eylül 2013 15:44 tsi
'Vaktinde mesaj gönderilmiş olsaydı...'
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Eğer vaktinde Suriye rejimine doğru mesajlar, caydırıcı mesajlar göndermiş olsaydı, belki de ölen 100 bin kardeşimizin çoğu yaşıyor olacaktı." dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğu, BM Güvenlik Konseyi'nden karar çıkamamasının Suriye'de artan şiddetin en önemli sebebi olduğunu söyledi.
Davutoğlu, "Eğer vaktinde Suriye rejimine doğru mesajlar, caydırıcı mesajlar göndermiş olsaydı, belki de ölen 100 bin kardeşimizin çoğu yaşıyor olacaktı." diye konuştu.
Bakan Davutoğlu, Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ve Kanadalı heyet ile Beşiktaş'taki Conrad Otel'de bir araya geldi.
Mevkedaşıyla basın mensuplarının karşsına geçen Davutoğlu, soruları cevapladı. Davutoğlu, "Suriye'deki savaşın durdurulamamasının bedelini en fazla Suriye halkı ve Türkiye gibi komşu ülkeler ödüyor. Şu ana kadar BM Güvenlik Konseyi'nden hiçbir karar çıkamamış olması aslında bütün bu son dönemde artan şiddetin en önemli sebebidir.
Eğer vaktinde vaktinde Suriye rejimine doğru mesajlar, caydırıcı mesajlar göndermiş olsaydı, belki de ölen 100 bin kardeşimizin çoğu yaşıyor olacaktı. Kesinlikle bu kimyasal silahlar sonucu ölen kardeşlerimiz yaşıyor olacaktı. Suriye böyle bir suçu işleme çesareti bulamayacaktı. Biz BM'de bunları ele alacağız ve savaşın durdurulması konusunda çağrıda bulunacağız." ifadelerini kullandı.
Savaş isteniyormuş kanaati yayıldığına değinen Davutoğlu, "Şu anda sanki savaş isteniyormuş gibi bir kanaat yayılıyor. Biz savaş isetmiyoruz. Biz bölgemize hiçbir dış müdahaleye de çağrıda bulunmadık.
Ama savaş durdurulsun diyoruz. Biz bu basın toplantısını yaparken şu anda orası bombalanıyor, bir çok çocuk yetim, bir çok kadın dul kalıyor. Sanki Suriye'de herşey güllük gülistanlıkmış da savaş yeni başalayacak gibi bir tablo ile rejimin suçlarını örtmeye çalışmak rejimle işbirliği yapmaktır. Kimse hedef saptırmasın. Kimse bu konuda Türkiye'nin vicdani tutumunu başka şekilde lanse etmeye çalışmasın." şeklinde konuştu.


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs