En Sıcak Konular

‘Kimse bize güvenip üniversite kurmasın’

8 Ağustos 2007 11:34 tsi
ORDU Üniversitesi’nin (ODÜ) gelişimine maddi kaynak sağlamak amacıyla fındık üreticilerinden ‘Binde 1 oranında destek kesintisi’ yapılması yönünde kentin üst düzey yöneticilerinin girişimde bulunması tepki çekti.

Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy, “Bizim amacımız yeni kurulan Ordu Üniversitesi’ne kalıcı kaynaklar yaratmaktı. Ancak devlet kanun çıkarmadığı takdirde, böyle bir kesintinin yapılmasının mümküm olmadığını görünce vazgeçtik” dedi. Üreticiler ise, “Bize güvenerek kimse üniversite kurmasın” diyerek yardım yapmayacaklarını söyledi.
2005 yılının Aralık ayında kurulan ve kentin gelişimine önemli katkı sağlayan ODÜ’ye maddi kaynak sağlamak amacıyla ortaya konulan düşünce fındık üreticilerinin tepkisine neden oldu. AKP Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy ve mahalle muhtarlarının ortak görüşü ile alınan kararı öğrenen üreticiler tepki gösterdi. Üreticiler, “Böyle birşey olamaz. Bugün kilosu 5.15 YTL olan fındıktan elde ettiğimiz gelir bize bile yetmiyor. Bize mi güvenip üniversite açtılar. Bu nasıl düşünce. Ne binde bir, ne de binde 2 kesinti yaptırmayız. Bize güvenip kimse üniversite açmasın” dedi.

YASA ÇIKMASI GEREKİYOR

Üreticilerden 2007 yılı fındığından makbuz karşılığı ‘Binde 1 oranında destek kesintisi’ yapılarak ODÜ’ye verilmesi yönündeki teklif ise yasal engellere takıldı. Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy, “Bizim amacımız yeni kurulan Ordu Üniversitesi’ne kalıcı kaynaklar yaratmaktı. Böyle bir düşünceyi masaya yatırıp tartıştık. Ancak yasal olarak, devlet kanun çıkarmadığı takdirde, bizler müstahsil makbuzlarına, yasal kesintilerinin dışında başka hiçbir kesintiyi yansıtamıyoruz. Bunun mümkün olmadığını görünce de gündemden çıkardık” diye konuşurken, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk’da yaptığı açıklamada, böyle bir kararın alınamadığını söyleyerek, “Biz sadece böyle birşey olabilir mi? diye konuştuk. Yasal olarak devletin kanun çıkarması gerektiğini öğrenince vazgeçtik” dedi.

Hürriyet



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs