En Sıcak Konular

Nazdrovya! Mucize Suriye çöümünün tesadüfleri

13 Eylül 2013 13:10 tsi
Nazdrovya! Mucize Suriye çöümünün tesadüfleri iyibilgi Ankara: Gizli anlaşmanın güç yetmez aşamaları...

Şam yönetimini devirmese bile uçurumun eşiğine kadar getirecek ABD askeri müdahalesini durma hatta tamamen ortadan kalkma noktasına getiren süreç, bir dizi "şaşkınlık" ifadesiyle olgunlaşmış ve Putin'in "Nobel"e aday olmasıyla (!) zirveye ulaşmış görünüyor!

Suriye'ye yönelik operasyonun bu safhaya gelmesi üzerine üretilen en yankı bulan "teori"lerden biri, iki süper gücün, ABD ve Rusya'nın bir gizli anlaşmayla "kendileri"ni kurtarmasına dayanıyor.

Doğrusu kısa vadeli kronoloji ve reaksiyonlar da bu tezi güçlendiriyor. ABD'nin yeni bir savaştan uzak kalmak, ekonomik ve iç politik nedenleri, Rusya'nın jeo-politik gerekçeleri bu el sıkışmanın ana zeminini oluşturuyor.

Bunlardan en ilginci, İngiltere meclisinin Suriye operasyonunu reddetmesiydi. İlk günün sıcaklığı içinde "garipliği" atlandı ve bugünlerde unutuldu ama Londra'nın Rusya ve ABD'nin fiilen oyunda olduğu bir zeminden kaçması "habersiz" olamazdı.

Keza. 5 Eylül'de gerçekleşen G-20 zirvesine katılan ülkelerin tam ortadan ikiyi ayrılması bugünden bakıldığında, şu an Cenevre'de pazarlığı bağlamaya çalışan ABD ve Rusya'nın hanesine yazılmış görünüyor.

Tesadüfler ve şaşırtıcı gelişmeler burada da bitmedi; Hindistan ve Endonezya'nın Suriye'ye askeri müdahale istememesi, açıkça karşı çıkması da sürpriz listesine eklendi.

Nihayet BM Genel Sekreteri'nin ve AB yöneticilerinin açık bir dille askeri müdahaleye karşı olduklarını açıklamaları da aynı listede yerini aldı.

Kısaca ABD Dışişleri Bakanı'nın ani gelen "Esad kimyasal silahları devrederse askeri müdahaleden kurtulur" sözleri ayakları olmayan açıklamalar değildi!

Üstelik aynı G-20 zirvesinde "bu konu"nun Putin ve Obama arasında konuşulduğu da biliniyor. Sonraki aşama daha basit oldu, ABD yavaşladı ve Rusya hızlandı. Suriye kimyasallar konusunda yumuşadı, hatta Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne başvurdu!

Kısaca, bölge ve dünya ülkelerinin dışında ve üstünde bir planın yürüdüğüne ilişkin güçlü karineler mevcut. Peki gerçekten de böyle bir gizli oyun kurulduysa ne olur, ne değişir? Süper güçlerin dediği dışında hiç!

Ama bu planın bir final maddesi olmalı: Suriye ile ilgili!

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,185 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,387 µs