En Sıcak Konular

Öcalan'dan çekilmeye devam talimatı

13 Eylül 2013 09:54 tsi
Öcalan'dan çekilmeye devam talimatı PKK'nın 'çekilmeyi durdurduk' açıklamasının ardından devreye giren MİT, İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüştü.

Demokratik Çözüm Süreci'nde beklenen demokratikleşme paketi için verilen tarihin sona erdiğini gerekçe gösteren Kandil'in 'çekilmeyi durduruyoruz' açıklamasının ardından MİT devreye girdi. MİT heyeti dün ikinci kez Öcalan ile görüştü. Görüşmede Öcalan'ın sürecin ve çekilmenin sürdürülmesi yönünde görüş beyan ettiği belirtildi. KCK'nın kararını medyadan duyan Öcalan'ın Cumartesi günü BDP eş başkanı Selahaddin Demirtaş ve BDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan'dan oluşan BDP heyeti ile görüşeceği ve tıkanan sürecin önünün açılması için yeniden bir tavır ortaya koyacağı öğrenildi. Öcalan'ın sürecin çok zora girmesi durumunda kırmızı bülten listesinde yer almayan PKK'nın iki önemli ismi ile direk veya telefon aracılığı ile görüşmesinin sağlanmasını talep ettiği öğrenildi.

KCK'YA MEKTUP YAZACAK

Edinilen bilgiye göre Öcalan'ın MİT heyeti ile yaptığı görüşmede, sürece dair kaygılı olduğunu ve örgüt ile doğrudan temasının sağlanması durumunda sürecin daha sağlıklı yürümesi için koşulları yaratabileceğini ileten Öcalan'a MİT heyetinin süreçte gelinen noktanın beklentileri karşılamadığı bu nedenle BDP üzerinden sürdürülen görüşme trafiğinin devam ettirilmesinin daha doğru olduğu görüşü iletildi. Öcalan'ın BDP heyetine teslim edilmek üzere KCK yönetimine hitaben bir mektup kaleme almaya başladığı bu mektubun en geç Salı gününe kadar hazır olacağı ve MİT kanalıyla mektubun Çarşamba günü BDP heyetine teslim edileceği bildirildi.

GAZETECİ FİKRİ ŞİMDİLİK RAFA KALKTI

Bu arada Öcalan ile MİT arasında, çekilme krizini gidermenin yanı sıra bir süreden beri tartışılan Öcalan'ın gündeme getirdiği gazetecilerle görüşmesi konusunda da bilgi alışverişi yapıldığı ileri sürüldü. Ancak hükümetin şimdilik bu isteğe sıcak bakmadığı öğrenilirken, sürecin tıkanıklığının giderilememesi durumunda Öcalan'ın gazetecilerle görüşmesinin de sağlanabileceği öğrenildi.

BDP ADA'YA GİDİYOR

KCK'nın, çekilmeyi durdurma kararı Ankara'da tartışılmaya devam ederken, ortaya çıkan krizin giderilmesi için dün Ankara- İmralı hattında hızlı bir görüşme trafiği yaşandı. Bir yandan BDP Adalet Bakanlığı nezdinde görüşmeler gerçekleştirirken, BDP'li Demirtaş ve Buldan'ın Cumartesi veya Pazar günü adaya gitmelerinin planladığı öğrenildi. BDP yönetiminin Adalalet Bakanlığı ile teması sürerken Mehmet Öcalan, abisi ile görüşmek için başvuru yaptı. Başvuruya olumlu yanıt alan Mehmet Öcalan, bakanlığın işaretini bekliyor. Mehmet Öcalan'ın ardından BDP heyetinin İmralı'ya gideceği ve 'Çekilme krizi'ni enine boyuna Öcalan'la masaya yatıracağı belirtiliyor. Öcalan'ın, çekilmeye dair tepkisini kardeşi aracılığıyla iletmesi bekleniyor.

Yeni Şafak




Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,895 µs