En Sıcak Konular

PKK bombalarında 'Muhaberat' iddiası

13 Eylül 2013 08:32 tsi
PKK bombalarında 'Muhaberat' iddiası Bingöl'de geçen hafta 200 kilo bombayla yakalanan araçlarla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

Buna göre araçlara bomba yüklenmesi talimatı, terör örgütü PKK'nın Erzurum bölge sorumlusu Azad Farkin kod adlı Nevzat Gündüz tarafından verildi.
 
Teknik incelemede, bomba yüklü araçların, Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat yöneticilerinden Cemşit Ali Asker kod adlı Sultan Mahmut'a teslim edileceği belirlendi. Gözaltına alınan M.E., H.Ö., E.D. ve M.E. isimli 4 zanlı, kendilerine talimat veren ve araçlara bomba yükleyen teröristleri fotoğraflarından teşhis etti. Nevzat Gündüz’ün 12 Ağustos 2012 tarihinde, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması talimatını da verdiği ortaya çıkmıştı.
 
Bingöl’de geçtiğimiz hafta 200 kilo bombayla yakalanan araçların üzerindeki sır perdesi aralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Dairesi tarafından kurulan özel ekip, geniş kapsamlı bir çalışmayla olayın faillerini buldu.
 
Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre; araçlara bomba yüklenmesi talimatını, terör örgütü PKK’nın sözde Erzurum bölge sorumlusu Azad Farkin kod Nevzat Gündüz verdi. Bu kapsamda Azad Farkin kod ile örgütün Diyarbakır Lice kırsal sorumlusu Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz’in telsiz konuşmaları teknik takibe alındı. İncelemelerde, Gündüz’ün Yıldeniz’e “Saldırı için iki araca bomba yerleştirin” talimatı verdiği belirlendi. Reber kod adlı terörist de bu talimatın ardından, Serhabun kod adlı Ahmet Aytekin ile irtibata geçti. İki araca bomba yüklenerek belirlenen güzergâha gönderilmesini istedi.
 
Zaman'da yer alan habere göre; Ahmet Aytekin’in talimatıyla iki terörist Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bir odun kömürü işletmesine giderek buradaki çalışanları tehdit etti. İki aracın kendilerine teslim edilmesi, aksi durumda işletmeyi ve araçları yakacakları tehdidinde bulundular. Bunun üzerine işletmede çalışan dört kişi belirlenen iki araçla birlikte kendilerine gösterilen yere gitti. Araçlara burada bomba yüklendi. Ancak Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekiplerinin yol kontrolü, muhtemel bir faciayı son anda önledi. Güvenlik birimleri, yaptıkları incelemelerde ayrıca araçların kime teslim edileceği yönünde de önemli ayrıntılara ulaştı.
 
Buna göre; Azad Farkin kod adlı terörist tarafından gönderilen araçlar, Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat sorumlularından Cemşit Ali Asker kod adlı Sultan Mahmut’a teslim edilecekti. Mahmut da daha sonra bu araçları Türkiye’de belirlenen önemli bazı merkezlerde patlatacaktı. İncelemelerde terör örgütü PKK ve örgütün Suriye kolu PYD’nin Suriye istihbarat teşkilatı ile bağlantısının net olarak ortaya çıkarıldığını kaydeden uzmanlar, önümüzdeki günlerde de eylem girişimlerinin devam edebileceği uyarısında bulunuyor.

 

Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,362 µs