En Sıcak Konular

Rumlar'dan Washington'a enerji markajı

12 Eylül 2013 14:48 tsi
Rumlar'dan Washington'a enerji markajı Rum Enerji Bakanı Lakkotripis, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmede enerji güvenliği, Güney Kıbrıs’ın ABD ile olan işbirliğinin yanı sıra Güney Kıbrıs’ın İsrail işbirliğine yönelik konuları ele aldıklarını söyledi.

Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis, enerji konularını ele almak için gittiği Washinton’daki temaslarını sürdürdüğü belirtildi.

Fileleftheros gazetesi Rum Enerji Bakanı Lakkotripis’in, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz ile bir araya gelerek enerji konularına ilişkin Güney Kıbrıs’taki gelişmeleri ele aldığını yazdı.

Habere göre Rum Haber Ajansı’na(KİPE) özel açıklama yapan Lakkotripis, ABD Enerji Bakanı Moniz’in Güney Kıbrıs’taki enerji konularındaki gelişmeleri çok iyi bildiğini tespit ettiğini söyledi.

Lakkotripis, ABD’li Bakan Moniz’e, gelecekteki planlar konusunda bilgi verme fırsatını yakaladığını ayrıca ABD ile Güney Kıbrıs arasındaki işbirliğinin genişletilmesi yöntemlerini ele aldıklarını belirtti.

Lakkotripis’in daha sonra yakın çalışma arkadaşları, Büyükelçi Tasos Conis ve Yoannis İkonomidis ile birlikte, ABD Dışişleri Bakanlığının Enerji Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Amos Hochstein ve ABD Dışişleri Bakanlığı Güney Avrupa Masası Müdürü Vivian Walker ile çalışma yemeğinde bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre yemekte Güney Kıbrıs’ın Washington Büyükelçisi Yorgos Siakkalis de yer aldı.

Rum Enerji Bakanı Lakkotripis, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmede enerji güvenliği, Güney Kıbrıs’ın ABD ile olan işbirliğinin yanı sıra Güney Kıbrıs’ın İsrail işbirliğine yönelik konuları ele aldıklarını söyledi.

ABD’li yetkililer ile temaslarından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Lakkotripis, ABD’li yetkililerinin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde araştırma yapma ve bundan faydalanmasına ilişkin egemenlik haklarını yeniden teyit ettiğini ifade etti.

ABD’nin, bölgede istikrar istediğini söyleyen Lakkotripis, gerçekleştirdikleri tüm temaslarda Güney Kıbrıs-İsrail-Yunanistan işbirliğininin memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Lakkotripis bu konuda(işbirliği) istenilen şeyin somut sonuçlar olduğunu, bunlardan bir tanesinin de, doğal gaz çıkarılması ve araştırılmasına yönelik olağanüstü durumların idare edilmesi, bir diğer deyişle bir doğal afet olması durumunda ne olacağı konusu olduğunu söyledi.

Amerikalıların, doğal gazın taşınması konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine Lakkotripis, Amerikalıların, buna ilişkin başka seçenekleri de ihtimal dışı bırakmaksızın, Güney Kıbrıs’ın doğal gaz sıvılaştırma terminaline ilişkin çabalarına destek verdiğini ifade etti.

Gazete Lakkotripis’in Noble Energy CEO'su Charles Davidson akabinde ise ABD Kongresi’nde işbirliği içerisinde bulunulan milletvekilleriyle bir araya geldiğini ve enerji konularında bilgi verdiğini yazdı.

Habere göre Lakkotripis, enerji konusundaki planları ve bunların Amerikan çıkarlarıyla nasıl ilişkilendirildiğini anlattığını söyledi.

Kongre üyelerine ayrıca Güney Kıbrıs’ın, doğal gazdan faydalanılmasıyla elde etmeyi beklediği büyük kazançlardan da bahseden Lakkotripis, doğal gaz sıvılaştırma terminaline ilişkin alt yapının 8 bin istihdam yaratacağına da dikkati çekti.

Lakkotripis ayrıca ABD Kongresi Helen-İsrail İttifakı yetkilileri ve Milletvekili Gus Bilirakis ile görüştü.

Lakkotropis ayrıca ABD dev enerji ve inşaat şirketi Halliburton yetkilileriyle de bir araya geldi.

Tak

Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs