En Sıcak Konular

CHP'li Ateş: CHP örgüt yapısını gözden geçirmeli

8 Ağustos 2007 10:49 tsi
CHP'li Ateş: CHP örgüt yapısını gözden geçirmeli CHP Ankara milletvekili Yılmaz Ateş, CHP’nin “örgüt yapısını" mutlaka gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti. Ateş, “Hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edemeyiz" dedi.

TBMM Başkanvekili ve CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, yaptığı açıklamada, olağan kurultay sürecinin kasım ayında dolacağını hatırlattı ve şunları söyledi:

“Yönetimin bir yıl daha uzatma olanağı var. Bence bu uzatmaya gitmeden mutlaka olağan kurultay takvimi işletilmeli. Bu takvimi işleterek olağan kongre yapılmalı Eğer bu sonbaharın başında başlatılırsa 2008’in ocak ayında CHP olağan kongresini yapabilecek konuma gelir. Böylece yeni kırılma ve dökülmelere meydan vermeden 2009 yerel seçimlerini sırtlayıp götürebilecek bir örgütsel yapı oluşturulmuş olurö
     
MYK Raporu

Yılmaz Ateş, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun geçen hafta yapılan Parti Meclisi’ne sunduğu ve AKP’nin seçimleri “tarikatlarö, “imamlarö, “ikinci cumhuriyetçiler" ve “belirli batılı odakların" desteğiyle kazandığı saptamalarının bulunduğu raporu da değerlendirdi.

Raporu basından takip ettiğini belirten Ateş, yapılan tespitlerin doğru olduğunu belirtirken, “Ancak, bu unsurlar dün yanımızdaydı da bugün saf değiştirmiş değiller. O nedenle CHP olarak bütün bu güçleri etkisiz hale getirecek bir yöntem bulmamız gerekiyor" dedi. Seçim sürecinde, söz konusu unsurları ortadan kaldıracak yöntemlerin etkili olmadığının seçim sonuçlarının belli olmasının ardından ortaya çıktığını anlatan Ateş, şöyle dedi:

“Bütün bunlardan biz medet ummuyorduk. Bunların AKP’nin iktidarı için çalışacaklarını biliyorduk. O sistemi bozamadık. Bozmak gerekiyordu. CHP’nin de mutlaka eksiklikleri var. Bunlar üzerinde yönetim çalışıyor."

Milliyet



Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs