En Sıcak Konular

Demokratikleşme paketi için gün verdi

12 Eylül 2013 12:36 tsi
Demokratikleşme paketi için gün verdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açılışında konuştu.

Erdoğan, "Türkiye, 12 Eylül'ün öncesinde yani hazırlık döneminde de gençlerini, kazanımlarını, birikimlerini enerjisini maalesef heba etti. Türkiye asıl büyük bedeli, 12 Eylül müdahalesinden çok daha önce 27 Mayıs 1960 müdahalesinde ödemiştir" dedi.
 
Hukuk içinde özgürlüklere saygımız var
 

Başbakan Erdoğan, "Hukuk içinde özgürlüklere sınırsız saygımız var. Ama hukuk dışında başkalarının özgürlük alanlarına müdahale edilirse, tüm güvenlik güçlerimizle bizler de hukukun verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırız" diye konuştu.
 
Türkiye'nin güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir ülke haline geldiğini ifade eden Erdoğan, "Küçük azınlığın Türkiye'de kaos oluşturma girişimleri asla başarılı olamayacak. Bu ülkenin sahibi artık millettir" dedi.
 
Demokratikleşme paketi haftaya açıklanacak
 

Erdoğan, "Dün saatlerce yeni demokratikleşme paketini arkadaşlarımızla müzakere ettik. İnşallah yarın akşam son maddeleri görüşüp bitireceğiz. Ondan sonra zannediyorum öbür hafta büyük ihtimalle geniş basın toplantısıyla demokratikleşme paketimizi açıklayacağım" diye konuştu.
 
Sorunları diyalogla çözeceğiz
 

Başbakan Erdoğan, "İnşallah bugünün sorunlarını da gelecekte yine istişareyle, diyalogla çözüme kavuşturacağız. 76 milyonun bir ve beraber yaşayabileceği, birbirinin hukukuna saygı duyacağı, birbirinin özgürlüklerine, birbirinin yaşam tarzlarına hürmet göstereceği bir Türkiye istiyor ve bunu inşa ediyoruz" dedi.
 
Suriye rejimi ölümlerin hesabını vermeli
 

Erdoğan, Suriye'deki olaylarla ilgili, "Biz de diyoruz ki ölüm, ölümdür. Kullanılan silah ne olursa olsun, ister kimyasal, ister diğer silah türleri olsun. Bunla da öldürüyorlarsa onla da öldürüyorlarsa, bunların hepsini aynı kategori üzerinden değerlendirmeliyiz. Suriye'nin insanlığa karşı bunun bedelini, bu rejimin bunun hesabını vermesi gerekir" diye konuştu.
 
Esed rejimi zaman kazanmaya devam ediyor
 

Başbakan Erdoğan, "Esed rejimi bugüne kadar hiç bir taahhüdünü yerine getirmemiş, verdiği sözlerin tamamını çiğnemiş ve bu yolla daha fazla katliam yapabilmek için zaman kazanmıştır, zaman kazanmaya devam ediyor" dedi.

Erdoğan, Suriye'deki kimyasal silahlarının denetlenmesi tartışmaları ile ilgili, "Kimyasal silahlar konusunda verilen sözlerin yerine getirileceğine kuşkuyla bakıyoruz" diye konuştu.

aa



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    194,599 µs