En Sıcak Konular

Loloğlu: Mısır halkı huzuru bulacaktır

12 Eylül 2013 11:44 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu "Biz Mısır halkının kendi ülkelerini huzura ve selamete çıkaracak anlayış ve yeteneklere sahip olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu "Bize sorulmadığı takdirde telkinde bulunmak gibi bir anlayaşımız ve yaklaşımımız yok. CHP olarak şunu diyebiliriz; biz Mısır halkının kendi ülkelerini huzura ve selamete çıkaracak anlayış ve yeteneklere sahip olduğunu düşünüyoruz" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Mısır makamlarının daveti üzerine geldikleri Kahire'de siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve dini kurumlarla yaptıkları temasları AA muhabirine değerlendirdi. Loğoğlu ve Korutürk, Mısır'da son aylarda yaşanan gelişmelerin "Arap Baharı" olarak adlandırılan değişim sürecine etkileri ve CHP'nin yurt dışı temaslarına yönelik açıklamalarda bulundu. 
 
Mısır'da ordu tarafından açıklanan yol haritasının ülkedeki keskin kutuplaşmayı sona erdirip erdirmeyeceğine ilişkin bir soruyu cevaplayan Loğoğlu, "Bu yol haritasının ne kadar gelişeceğini ancak Mısır halkının kendi arasında yapacağı görüşmeler ve varacağı uzlaşmalar tayin edecektir. Mısır halkı bunu yapabilir, şunu yapamaz şeklinde bir önyargıda bulunmak, hele hele bir değerlendirmede bulunmak herhalde başkalarına düşmez, özellikle Türkiye’ye düşmez" dedi.
 
CHP olarak başka ülkelerin içişlerine karışmak gibi bir niyetleri olmadığını vurgulayan Loğoğlu, "Bize sorulmadığı takdirde telkinde bulunmak gibi bir anlayaşımız ve yaklaşımımız yok. CHP olarak şunu diyebiliriz; biz Mısır halkının aklına, faziletine ve kendi ülkelerini huzura ve selamete çıkaracak anlayış ve yeteneklere sahip olduğunu düşünüyoruz. Sıkıntıları, güçlükleri olacaktır ama sonunda bunu başaracaklarına inanıyoruz. Biz kendilerine bu güveni vermeliyiz" diye konuştu.
 
Loğoğlu,  bölgedeki değişim süreci bağlamında konu edilen "Türkiye modeline" ilişkin olarak da "Hiçbir Arap ülkesi, hatta hiçbir ülke, başka ülkeleri model alarak kendi geleceğini belirlemez. Her ülkenin takip edeceği yol farklıdır. Özellikleri, tarihi, sosyal yapısı farklıdır. O bakımdan Arap ülkeleri de tek yapıya sahip, aynı özellikleri taşıyan ülkeler değil. Hepsi farklı özelliklere sahip ama Mısır’ın başarısı Arap ülkelerinde çok olumlu bir rüzgar estirecektir, orası kesin" sözlerini kullandı.

 

Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,613 µs