En Sıcak Konular

Maliki’den Erdoğan’a zeytin dalı

12 Eylül 2013 08:54 tsi
Maliki’den Erdoğan’a zeytin dalı Başbakan Erdoğan ile görüşen Irak Ulusal Meclisi Başkanı Nuceyfi, “Irak Başbakan’ı Maliki’nin Türkiye ile ilişkilerin normal seyrine döndürülmesi ve yeni ufukların açılması isteğini Sayın Başbakan’a ilettim” dedi.

Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara’ya gelen Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen 45 dakikalık görüşmenin ardından Nuceyfi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti.
 
BİTİŞİK APARTMAN GİBİYİZ
 
İki başkanın baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Çiçek, Türkiye ile Irak’ın, komşu, ortak tarihi ve inanç değerleri olan kardeş ülkeler olduğunu söyledi. Irak halkının huzurunun, istikrarının, güvenliğinin ve refahının artmasını temenni ettiklerini belirten Çiçek, komşu ülkelerin birbirine bitişik apartmanlar gibi olduğunu dile getirerek, “Komşular arasındaki ilişkiler ne kadar dostane olursa, komşuda ne kadar barış, huzur ve istikrar olursa biz de konutumuzda rahat ederiz” dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her zaman iyi düzeyde ve olumlu olduğunu dile getiren Nuceyfi de ancak son zamanlarda ilişkilerde biraz gerilimler yaşandığını kaydetti. Nuceyfi, sözlerine şöyle devam etti:
 
BAŞBAKAN KABUL ETTİ

“Sayın Başbakan’la görüşmemizde anlaşmaya vardık. Başbakanı Maliki’nin Türkiye ile ilişkilerin normal seyrine döndürülmesi, sorunların çözülmesi, yeni ufukların açılması isteğini Sayın Başbakan Erdoğan’a ilettim. Başbakan da bu hususu kabul etti. Yakın bir sürede karşılıklı ziyaretler gerçekleşecektir ve kısa süre sonra Irak Dışişleri Bakanı’nı Türkiye’ye davet edecektir. İki ülkenin, bölgede istikrarın ve barışın sağlanması için ortak sorumluluğu vardır. Suriye’de olup bitenler komşu ülke olarak bizi de etkilemektedir. Bütün var olan yollarla Suriye’de barış ve istikrarın gerçekleştirilmesi için çaba harcamalıyız. Dünyada kimyasal silahların kullanılmasına karşı girişimler yapmacık bir gösteriydi. 100 bin kişi ölürken hiç sinirlenmediler, bin kişi kimyasal silahla ölünce tepkilerini dile getirdiler. Onların amacı Suriye’de ölümlerin durdurulması değil, Suriye’nin elinde bulunan kimyasal silahların alınmasıdır. Barışçıl çözüm Suriye’de demokrasiye yol açabilir. Suriye halkın da seçme fırsatının tanınması gerekir.”

Bugün
 



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,957 µs