En Sıcak Konular

Ölüm tehditleri alan avukattan şok açıklama

12 Eylül 2013 08:51 tsi
Ölüm tehditleri alan avukattan şok açıklama Merhum Cumhurbaşkanı Özal’ın şaibeli ölümüyle ilgili Ergenekon hükümlüsü Levent Ersöz’ün yargılandığı davada Semra Özal’ın avukatı Hasan İşgüzar tehdit edildiklerini söyledi.

İşgüzar posta kutusuna bırakılan isimsiz mektubu mahkeme heyetine verdi.
 
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şüpheli ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması dün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Ergenekon davasında 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, yargılandığı davanın ilk duruşmasına sağlık durumunu gerekçe göstererek katılmadı. Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal da duruşmaya gelmedi.
 
JİTEM DENEME AMAÇLIYDI
 
Duruşmada iddianame özetlenerek okundu. Semra Özal’ın avukatı Hasan İşgüzar, davanın sadece Özal’ın öldürülmesiyle ilgili olmadığını, bir cumhurbaşkanını öldürebilecek yapının hâlâ mevcut olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimlerinin polis tarafından önlendiğini söyledi. JİTEM’in deneme amaçlı kullanılan bir yapı olarak ifade edildiğini aktaran İşgüzar, “Bu buzdağının sadece görünen bir parçası” dedi. 
 
POSTA KUTUSUNDA İSİMSİZ MEKTUP
 

İşgüzar, duruşmada çeşitli tehdit telefonları aldıklarını söyledi. İşgüzar, son olarak posta kutusunda bir mektup bulduklarını ifade etti. İşgüzar, “Bu dava açıldıktan sonra posta kutusuna, isimsiz ve imzasız üç sayfa yazı bırakılmıştır. Bu yazının, Ahmet Özal’a iletilmek üzere tarafıma bırakıldığı yazılmıştır” dedi. İşgüzar, üç sayfalık yazıyı mahkeme heyetine sundu.

ÖLÜM SEBEBİ İÇ SİYASET
 
Mahkeme, yazıyı özetle okudu. ‘Sayın Ahmet Özal’ diye başlayan yazıda Turgut Özal’ın uluslararası komplodan değil; iç siyaset nedeniyle öldürüldüğüne ilişkin ifadeler yer aldı. Yazıda, merhum Özal’ın tekrar siyasete dönmesinin bazı çevreleri tedirgin ettiği ve bu sebeple ortadan kaldırıldığı kaydedildi.

Beraat ve gizlilik talebine ret

Duruşmada mahkeme ara kararlarını açıkladı. Ersöz’ün beraat talebi reddedildi. Mahkeme Başkanı Önder İrfan Yorgancılar, sanık Ersöz’ün talimat yoluyla ifadesinin alınamayacağı için sağlık yönünden duruşmada hazır bulundurulup bulundurulmayacağı konusunda araştırma yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen yazının akıbetinin sorulmasına karar verdi. Yorgancılar, Ahmet Özal’ın ise duruşmaya gelmemesi halinde tanık sıfatıyla zorla getirilerek ifadesinin alınmasının kararlaştırıldığını açıkladı. Turgut Özal’ın şüpheli ölümüne ilişkin açılan davanın ilk gününde sanık Levent Ersöz’ün avukatı, duruşmanın gizli yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti bu talebi oy birliğiyle reddetti. Duruşma 9 Aralık’a ertelendi.

Bugün


 



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs