En Sıcak Konular

Başbakan'ın masasındaki son anket!

12 Eylül 2013 08:41 tsi
Başbakan'ın masasındaki son anket! Yerel seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandıran AK Parti, son MYK toplantısında aday tespiti ve partilerin oy gücünü ölçmeye yönelik son kamuoyu yoklamalarını masaya yatırdı.

K Parti’nin oyunun yüzde 51.9 olduğunu gösteren ankete göre MHP ve BDP oylarını artırırken CHP ise oy kaybetti.

Anket sonuçları çerçevesinde 81 il ile ilgili ön çalışmayı yapan Erdoğan, bu tabloyu MKYK ile masaya yatıracak. Parti kulislerinde önümüzdeki 3 seçim arasında en çok “diğer seçimleri” de etkileyecek bir atmosfer yaratacağı için yerel seçimlere önem veren Erdoğan’ın başta büyükşehirler olmak üzere kritik il ve ilçelerde “son sözü” söylemek istediği ifade edilirken, MKYK’nın seçim takvimi ve seçimlerin yönetimi konusunda yarınki toplantısında MYK’ya yetki vermesi bekleniyor.

Yenilerden başlayacak

MYK’nın bu yetkiyi almasının ardından AK Parti teşkilatlarında gerçekleştirilecek temayül yoklamaları ile kamuoyu araştırma sonuçlarını karşılaştırdıktan sonra Erdoğan’ın öncelikle yeniden aday gösterilecek mevcut belediye başkanlarından başlayarak aday açıklamalarına start vereceği belirtiliyor.

İlginç anket

MYK’da ele alınan son seçim anketleri ise ilginç bir tabloyu ortaya koydu. AK Parti’nin oy oranının yüzde 51.9 olduğunu gösteren anketlere göre, MHP ve BDP son dönemde oylarını arttırırken, CHP’de ise oy kaybetti.

Vatan'da yer alan habere göre; AK Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre, bir önceki ankette oy oranı yüzde 26’lar seviyesine çıkan CHP yüzde 23’e gerilerken, MHP’nin oy oranı yüzde 12’den yüzde 14’e yükseldi. BDP’nin oy oranı ise yüzde 7.5 çıktı.

Sonuçları analiz eden parti kurmayları, CHP’nin 3 puanının MHP’ye kaydığını, MHP’nin 1 puanının ise AK Parti’ye yöneldiği değerlendirmesini yaptı.



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs