En Sıcak Konular

Babacan, Çin Başbakanı ile görüştü

11 Eylül 2013 18:48 tsi
Çin’in kuzeydoğusundaki liman şehri Dalian'de düzenlenen 2013 Dünya Ekonomi Forumu'na (WEF) katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çin Başbakanı Li Keqiang ile görüştü.

Çin medyasına göre, görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ile birlikte siyasi konuların ele alındı. Özellikle son dönemde dünya gündemini meşgul eden bölgesel konuların da görüşüldüğü kaydedildi.

Çin Uluslararası Radyosu’na göre, Li Keqiang, Çin ile Türkiye arasındaki stratejik işbirliği ilişkilerinin gelişmesinde olumlu seyrin devam ettiğini, iki ülkenin çekirdek çıkarlarına ve kaygı duyduğu konulara ilişkin olarak birbirine destek verdiğini söyledi. Li ayrıca, Çin'in Türkiye'yle üst düzey temasları yoğunlaştırarak, hızlı tren ve sivil havacılık gibi büyük ölçekli altyapı tesisleri işbirliğini hızlandırmaya, iki taraflı ticareti dengeli şekilde geliştirmeye, uluslararası ve bölgesel işlerdeki temas ve eşgüdümü güçlendirmeye, iki ülke arasındaki ilişkileri derinliğe ilerletmeye hazır olduğunu da ifade etti.

Radyonun haberinde Babacan ise son yıllarda Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin kapsamlı şekilde geliştiğini, Çin'le olan ilişkilere büyük önem veren Türkiye'nin Çin'le stratejik temasları güçlendirerek, her alanda işbirliğini genişletmeye, önemli bölgesel sorunlardaki eşgüdüm ve işbirliğini pekiştirmeye ve ikili ilişkileri yeni seviyeye taşımaya hazır olduğunu dile getirdi.

Ali Babacan’ın bugünkü görüşmesi aynı zamanda Türkiye’den, Çin’de geçtiğimiz Mart ayında Başbakanlık görevine gelen Li Keqiang ile yapılan ilk kez üst düzey görüşme oluyor.

ÇİN’İN EV SAHİPLİĞİNDE YAZ DAVOSU

Yaz Davos Forumu olarak ta adlandırılan toplantıda Türkiye’yi Ali Babacan temsil ediyor. Bugün açılışı yapılan ve "Yenilik Mecburiyetini Karşılama" temalı olarak düzenlenen 90 ülkeden bin 600 katılımcı bir araya geliyor. Üç gün sürecek ve genel olarak Başbakan ve Başbakan yardımcısı düzeyinde katılımın dışında bakanlar, siyasetçiler, iş ve finans dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı toplantıda küresel ekonomi ve sorunlarını masaya yatırılacak.

cihan



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs