En Sıcak Konular

10 sene sonra uydu fırlatabileceğiz

11 Eylül 2013 17:25 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Türkiye'nin 10 yıl içinde kendi haberleşme uydularını yapabilen bir ülke haline geleceğini söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 10 yıl içinde Türkiye'nin haberleşme uydularını yapabilen ve başkaları için üretip fırlatabilen ülkelerden birisi haline geleceğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Selçuk Üniversitesi'nde düzenlenen 'Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı'na katılmak için Konya'ya geldi. Toplantıda konuşan Ergün, Türkiye'nin yerli haberleşme uydusunu üretebilecek kabiliyette olduğunu ifade ederek, fırlatma teknolojileri üzerinde çalışma yapıldığını söyledi. Bakan Ergün, Türkiye'nin 10 yıl içinde kendi haberleşme uydularını yapabilen, hem de bunları başkası için üreten ve fırlatabilen ülkelerden birisi haline gelmiş olacağını dile getirdi.

Dünyaya uzaydan bakmasını bilenlerin daha doğru kararlar aldığını söyleyen Bakan Ergün, uzay teknolojilerinin önemine dikkat çekerek, "Uzayda güçlü değilseniz, yeryüzünde de güçlü değilsiniz." dedi. Uzayda uydusu olanlarla olmayanların yeryüzünde güçlerinin aynı olmadığına dikkat çeken Ergün, "Çünkü olaylara yukarıdan bakmasını biliyorlar. Dünya'ya yukarıdan bakıyorlar. Dünyanın önünü, arkasını aynı zamanda görüyorlar. Dünyanın fırsatlarını da tehditlerini de aynı anda görme şansına sahipler. Dünyanın, röntgen, ultrasonunu çekme imkanına sahipler. Sen dünyanın neresinde ne olduğunu bilmezken, o dünyanın röntgenini, ultrasonunu çekip, nerede petrol, doğalgaz var, kömür var, bunu biliyor. Bu bilgiler onların ekonomik ve siyasi kararlarını etkiliyor." dedi.

ÜNİVERSİTELER PATENT SAHİBİ OLABİLECEK

Bakan Ergün, her yıl 10 üniversitenin teknoloji transfer ofislerine birer milyon lira hibe verdiklerini söyledi. Verdikleri bu desteği 10 yıl boyunca devam ettireceklerini aktaran Bakan Ergün, "Yeni Patent Kanunu ile üniversitelerimiz ilk defa patent sahibi olabilecek." dedi.

Toplantının ardından Bakan Ergün, Konya'da yapımı tamamlanmak üzere olan Bilim Merkezi'ni gezdikten sonra Konya Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs