En Sıcak Konular

Gözünü seven tüketsin

11 Eylül 2013 09:52 tsi
Gözünü seven tüketsin
Yapılan araştırmalara göre doğru beslenme ile yaşlılığa bağlı görme kaybı yavaşlatılabilir.

Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Aras, yaşlıların görme kaybından korunması için sigara içmemeleri ve balık, yeşil ve kırmızı sebze tüketmeleri gerektiğini bildirdi.

BALIK, SEBZE KORUYOR

Aras, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlılığın beraberinde bazı organlarda fonksiyon düşüklüklerini getirdiğini, bu organların başında da gözün yer aldığını aktardı.

"Yapılan araştırmalar doğru beslenme ile yaşlılığa bağlı görme kaybının yavaşlatılabileceğini ortaya koyuyor. Yaşlıların görme kaybından korunması için sigara içmemelerinin yanı sıra balık, yeşil ve kırmızı sebze tüketmeleri gerekiyor."

Doğru beslenmenin organların yaşlandıkça görevlerini tam yapamaz hale geldiği yaşlılıkta büyük önem kazandığına dikkati çeken Aras, yaşlılık hastalığı olarak bilinen "sarı nokta" hastalığının da görme kaybına yol açarak yaşam standardını düşürebildiğini, kötü beslenmenin de "sarı nokta" hastalığının nedenlerinden biri olarak kabul edildiğini anlattı.

SARI NOKTA HASTALIĞINA DİKKAT

Aras, yaşlılığa bağlı oluşan "sarı nokta" hastalığı başta olmak üzere doğru beslenerek görme kaybından korunulabileceğine vurgu yaparak, "Bu sorundan korunmak için sigara içmeyin, alkolü ölçülü tüketin, bol bol balık yiyin, kırmızı etten uzak durun, katı yağ yerine zeytinyağı tercih edin, 'sarı nokta' hastalığına karşı domates, kırmızı biber, portakal gibi sebze ve meyveleri sofranızdan eksik etmeyin. Ayrıca bir diyabet ya da hipertansiyon hastası doğru beslenmediği takdirde, o hastalıklarının gözdeki bulgusu kötü sonuçlar doğurabilir. Kötü beslenme sonucu vücut yağ ve basınç düzeylerinin bozulmasına bağlı kan şeker dengesinde problem olacaktır. Bu tablo da tansiyon yüksekliğine ve diyabete bağlı göz problemlerinin ortaya çıkışını hızlandıracak ya da var olan problemin ağırlaşmasına yol açacaktır. Diyabet ve hipertansiyon hastaları için dahiliye uzmanlarınca düzenli takip ve yeterli tedavi alımı çok önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Hürriyet



Bu haber 1,433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,838 µs