En Sıcak Konular

'PKK'nın büyük kısmı çözüm için istekli'

10 Eylül 2013 22:37 tsi
Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren Kürdistan İslam Partisi’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Ehsan Şeyh Ali Abdülaziz, Türk hükümetinin barış sürecini başlatmasının tüm bölge için önemli olduğunu söyledi.

 Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren Kürdistan İslam Partisi’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Ehsan Şeyh Ali Abdülaziz, "PKK’nın büyük kısmı çözüm sürecini gerçekleştirmeye istekli" dedi.

Türk hükümetinin, Kürt sorununun çözümüne ilişkin başlattığı girişimi desteklediklerini belirten Abdülaziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Örgüt içerisinde hala son sözü Abdullah Öcalan söylüyor. Bu yüzden o bu süreci destekliyorsa, onu sevenlerin farklı görüşleri olsa da buna karşı gelmeleri mümkün değil. Bu nedenle Öcalan’ın bilgisi ve tavsiyeleri göz ardı edilmemeli. Onun tavsiyeleri ışığında yapılacak çalışmalar sonuç verecektir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı ile temaslarda bulunmak üzere İstanbul'da bulunan Abdulaziz, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için ellerinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Çözüm sürecinin bölgedeki yansımalarına değinen Abdülaziz, “Çözüm sürecinin taraflar arasında çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu topraklarda yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz. Birbirimizi tanıyor, farklılıklarımızı ve benzerliklerimizi biliyoruz. Bu faktörler dolayısıyla müzakarelerin kolayca gerçekleşmesi gerekiyor. Barışın tesis edilmesi için en doğru zamanda bulunuyoruz. Bölgenin içinden geçtiği bu dönemde Türk hükümetinin barış sürecini başlatması tüm bölge için büyük öneme sahip ancak bu süreç, şu an bazı açmazlara girmiş durumda. İran, Rusya gibi bazı komşu ülkeler barış sürecinin gerçekleşmemesi için müdahale ediyor. Bu yüzden zaman kaybetmeden ivedi şekilde daha somut adımlar atılması gerekiyor” diye konuştu.

Kürdistan İslam Partisi olarak benzer barış girişiminde bulunduklarını kaydeden Abdülaziz, şunları söyledi:

“Babamın liderliğindeki İslami Hareket, 1990’larda çözüm girişiminde bulundu. Söz konusu girişim çerçevesinde 1997’de Abdullah Öcalan ile şahsen görüştüm. 'Türk hükümeti ile görüşmenin en iyi çözüm olduğunu' Öcalan'a söyledim. Öcalan, bu teklifimize olumlu yanıt vermişti ancak o zaman işler karışınca Suriye’den kaçmak zorunda kaldı.” 

AA



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs