En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz, o iddialara cevap verdi

10 Eylül 2013 12:52 tsi
Bakan Yılmaz, o iddialara cevap verdi Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "muhaliflere yardım eden uçakların Türk havaalanlarını kullandığı" iddialarına ilişkin uluslararası medyada çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Ülkemizin Suriye'ye yaklaşımı tamamen barışçıl esaslara dayanmaktadır. Uluslararası basında bunun tersi yönde çıkan kaynağı belirsiz haberlerin gerçekle ilişkisi bulunmamaktadır" dedi.
 
Yılmaz, BDP Diyarbakır Milletvekili Nusrel Aydoğan'ın, "muhaliflere yardım eden uçakların Türk havaalanlarını kullandığı" iddialarına ilişkin uluslararası medyada çıkan heberlerle ilgili soru önergesini cevaplandırdı.
 
Suriyeli sığınmacılara insani yardım taşımak amacıyla muhtelif ülkelerin uçakları için Türkiye havalimanlarına iniş-kalkış izin başvurularının mevcut olduğunu belirten Yılmaz, "Dış politikamız; ulusal çıkarlarımız, barışçıl bölgesel vizyonumuz ve benimsediğimiz evrensel değerler temelinde şekillendirilmekte ve uygulanmaktadır" dedi. Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Bu çerçevede, Suriye'deki durumun en kısa sürede barışçı bir şekilde çözümlenerek, ülkede istikrarın yeniden tesisi, sadece Suriye halkının selameti bakımından değil aynı zamanda ülkemizin ulusul güvenliği açısından da önemli bir gerekliliktir.
 
Suriye halkının meşru talepleri doğrultusulda geçiş sürecinin bir an evvel tamamlanmasını arzu eden ülkemizin Suriye'ye yaklaşımı, tamamen barışçıl esaslara dayanmaktadır. Uluslararası basında bunun tersi yönde çıkan kaynağı belirsiz haberlerin gerçekle ilişkisi bulunmamaktadır."

aa


Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,460 µs