En Sıcak Konular

Kriz değil, iş istiyorum

8 Ağustos 2007 08:14 tsi
Kriz değil, iş istiyorum 
AKP’nin zirve planı netleşmeye başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, devletin zirvesindeki bir ve iki numaralı koltuklar olan Cumhurbaşkanlığı ile Meclis Başkanlığı’na eşinin başı açık isimleri oturtmayı planladığı öne sürülüyor.

AKP kulislerinde, Erdoğan’ın seçimlerin hemen ardından yakın çevresine yönelik, "bu dönem kriz değil iş, icraat dönemi olacak" sözlerinin de bu amaca yönelik olduğu konuşuluyor. AKP’nin önceki akşam Erdoğan başkanlığında 5.5 saat süren MYK toplantısında devletin zirvesindeki iki koltuğa yapılacak görevlendirmeler ele alındı. Erdoğan’ın yakın kurmay ekibini oluşturan MYK üyeleri "yeni durum yeni isim" yaklaşımıyla Cumhurbaşkanlığı konusunda Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yerine yeni bir isim eğilimini ortaya koydu. Erdoğan’ın herhangi bir yorum yapmadan not ederek izlediği MYK’da şu görüşler öne çıktı:

YENİ RUH "Cumhurbaşkanlığı elbette Abdullah Bey’in hakkıdır. Bu göreve yakışacağından ve bu görevi layıkıyla yapacağından da kimsenin kuşkusu yoktur. Ancak şimdi, herkesin tutum ve yaklaşımlarını yeni baştan gözden geçireceği yeni bir durum ortaya çıkmıştır. Bu yeni durumun yeni yaklaşımlar gibi yeni isimleri de gündeme getirmesi doğaldır. Hepimizin, bu yeni durumun ruhuna uygun bir tutum ve davranış içinde olmamız gerekir."

KARAR GÜL’ÜN "Ancak sonuçta bu konuda karar da sorumluluk da Abdullah Bey’indir. Kendi iradesiyle adaylıktan çekilmediği takdirde kimse kendisine ’çekil’ diyemez, sonuçta da bütün AKP grubunun oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilir. Yerine isim arayışları ancak kendi iradesiyle adaylıktan çekilmesi halinde gündeme gelebilir."

BAŞI AÇIKLAR AKP kulislerinde, Gül’ün adaylıktan çekilmesi halinde yerine Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül gibi eşlerinin başları açık isimler konuşulmaya başlandı. AKP’nin önceki akşamki MYK’sında iki numaralı koltuk olan Meclis Başkanlığı da masaya yatırıldı. MYK’daki değerlendirmelerde bu görev için Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Vecdi Gönül, Mehmet Ali Şahin, Murat Başesgioğlu ve Ertuğrul Günay isimleri öne çıktı. Ancak, Erdoğan’ın kendisi için olumlu sözler kullanması gönlünden geçen adayın Toptan olduğu yorumlarına yol açtı.
 
hürriyet



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,004 µs