En Sıcak Konular

Fırat: Köşk krizi bekleyen, yanılır

8 Ağustos 2007 08:03 tsi
Fırat: Köşk krizi bekleyen, yanılır Türkiye Cumhuriyeti'nin protokoldeki ilk iki koltuğu olan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı'na oturacak isimler üzerinde tartışma sürüyor. AK Parti'de bugün her iki konunun görüşüleceği toplantılar yapılacak. AK Partili Fırat, kriz bekleyenlerin ya

Türkiye Cumhuriyeti'nin protokoldeki ilk iki koltuğu olan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı'na oturacak isimler üzerinde tartışma sürüyor. AK Parti'de bugün her iki konunun görüşüleceği toplantılar yapılacak. Önce 50 kişilik Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), ardından Meclis grubu toplanacak. 
 
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, MKYK üyelerine form dağıtarak, Meclis başkanı, Meclis başkan vekili ve grup başkan vekillikleri için isim isteyecek. Daha sonra yapılacak grup toplantısında AK Parti'nin Meclis başkan adayının açıklanması bekleniyor. Toplantılarda ayrıca, cumhurbaşkanı adayı konusunda yol haritası çizilecek. Ancak bu noktada, Abdullah Gül'ün Köşk adaylığı için vereceği karar dikkate alınacak.

Bazı çevreler, Köşk adayı konusunda kriz yaşanacağını iddia ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, bu kesimlerin yanılacağını vurguladı. Fırat, Gül'ün 'aday değilim' açıklaması yapmadığı sürece cumhurbaşkanı adayları olacağını kaydetti. Adaylığın kişisel bir karar olduğunu kaydeden Fırat, "Abdullah Bey'e 'aday olma' demek kimin haddine? Adaylık, irade beyanıdır. Başka isimler de isterse olur. Partimizde Köşk krizi çıkacağını düşünenler yanılır." dedi.

AK Parti'nin bir önceki dönem grup başkan vekili olan, İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz de Gül'ün Köşk adaylığında herhangi bir görüş ayrılığı ve sorun yaşanmadığını ifade etti. 22 Temmuz'da ortaya çıkan tablonun iyi okunmasını tavsiye eden Gündüz'ün görüşleri şöyle: "Milletimiz milli irade ve demokrasiye karşı ayak oyunlarına cevabını seçimde verdi. Abdullah Bey'in aldığı 357 oyun değersiz görülmesine de tepkisini koydu. Seçimler Abdullah Bey'in adaylığı önündeki bütün engelleri ortadan kaldırmıştır."

Meclis başkanlığında ibre Köksal Toptan'dan yana

AK Parti, ilk sınavı Meclis başkanlığı adaylığında verecek. Eski Başkan Bülent Arınç, dün aday olmayacağını resmen açıkladı. Pazartesi akşam yapılan MYK toplantısında Meclis başkanlığı, Meclis başkan vekillikleri ve Meclis grup başkan vekilliklerine seçilecek isimler büyük oranda belirlendi. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı ihtimaline karşı Meclis başkanlığına 'Milli Görüş' ekolü dışından bir ismin getirilmesi kesinleşti. Ağırlıklı görüş, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'dan yana. Başbakan Erdoğan'ın da tercihinin Toptan olduğu öğrenildi. Meclis başkan vekillikleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Bayburt Milletvekili Ülkü Güney'in ismi öne çıktı. Grup başkan vekilliklerine ise şu isimler düşünülüyor: Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay, Ankara milletvekilleri Salih Kapusuz ve Haluk İpek ile Hatay Milletvekili Sadullah Ergin.
 
zaman



Bu haber 362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,614 µs