En Sıcak Konular

BDP'den ilk açıklama geldi

9 Eylül 2013 13:36 tsi
BDP'den ilk açıklama geldi "Ateşkesin devam ettiğinin resmi olarak açıklanması bir imkan olarak değerlendirilmeli ve ileriye götürmenin yollarının aranması lazım."

KCK'nın geri çekilmeyi durdurduklarını açıklamasına BDP'den ilk açıklama geldi. 2014 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimin startının verildiği Halkların Demokratik Kongresi'ndeki soruları cevaplayan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, bu durumun 'göz göre göre geldiğini' söyledi.

BDP olarak çözüm sürecini sorunsuz, herhangi bir tıkanmaya yol açmadan gerçekleştirmek çabası içerisinde olduklarını ifade eden Kışanak, "Sürecin kesintiye uğramadan yürümesini istiyoruz. Geri çekilmenin durdurulduğunun resmi olarak açıklanması çözüm sürecinde bir tıkanıklığa yol açabilir. Bir sorundur. Bunun çözülmesi gerekiyor. Türkiye kamuoyu ile yaptığımız konuşmalarda, bu sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için tüm aktörlerin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Ocak ayından beri bir müzakere süreci var. Ancak hükümetin üzerine düşen görevi yaptığını görmüyoruz. Son 3 aydır çeşitli defa uyarılarda bulunduk. Basına açıkladık. Bir gerilim olduğunu söyledik. Hükümet bizim çağrılarımıza olumlu yanıt vermedi." diye konuştu.

"Bu durum göz göre göre geldi." diyen Kışanak, "Keşke bu noktaya gelinmeseydi. Demokratikleşme konusunda beklentiler var. Geçen süre iyi değerlendirilemedi. Yaz tatilinin bu kadar uzun olmamasını söyledik. Çözüm sürecinde adım atmışız. Bunu ilerletelim diye çaba içerisinde olduk. Umarım hükümet kendi üzerine düşen görevleri yapma gayretinde olur. Bunun çözülmesi herkesin sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski söylemlere geri döndüğünü öne süren Kışanak, şunları söyledi: "Başbakan, 'Ana dil böler.' dedi. Daha birkaç gün önce gerillaların defnedildiği mezarlıklara saldırı yapıldı. Mezar taşlarının kırılması açık bir tahriktir. Gerillanın geri çekilmesi kolay aşılabilecek bir sorundur. Asıl zor olan demokratik zihniyet kazanmaktır. Biz şimdi olumsuzlukları değil, elimizdeki imkanları konuşalım. Ateşkesin devam ettiğinin resmi olarak açıklanması bir imkan olarak değerlendirilmeli ve ileriye götürmenin yollarının aranması lazım. Bu sürecin kesintisiz ve hızlı bir şekilde ilerlemesi için çaba sarf ediyoruz." 

Zaman



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,009 µs