En Sıcak Konular

Trafik, okul çocuklarının hevesini kırıyor

9 Eylül 2013 11:05 tsi
Büyükşehirlerde trafikte yaşanan sıkıntı, özellikle okulların açılmasıyla birlikte daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Yaşamı her alanda olumsuz etkileyen bu keşmekeş, okula yeni başlayan çocuklar için ise risk oluşturuyor. Uzun süre trafikte kalan çocuk, okula isteksizlik duyabiliyor, okula uyum süreleri ise iki kat artabiliyor.
 
Sıkışan trafiğin insan psikoloji üzerinde olumsuz etkilerinin olduğuna dikkat çeken uzmanlar, trafiğin çocukları olumsuz etkilediğine vurgu yapıyor. Trafiğin çocuk psikolojisi üzerindeki etkilerini değerlendiren Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nüket İşiten, yoğun trafiğin çocukların okul heveslerini kırdığını söylüyor. İşiten, “Trafikte uzun süre kalmak, bunu yaşarken yerinden bile kalkamama, içinden gelen oyun isteğini bastırma, uykuya direnme gibi durumlar ile başa çıkabilme çocukları bıktırıyor ve heveslerini kırıyor. Bunların sonucunda isteksizlik, okula gitmek yerine evde kalsam'ı yapardım düşüncesi yerleşmeye başlıyor.” dedi. Aileleri, uzun trafik yolculukları yapmak zorunda kalınabileceği durumlardan kaçınmaları konusunda uyaran İşiten, aksi halde servislerde perişan, uykulu, acıkmış, keyifsiz çocukların söz konusu olacağını söyledi. Bu durumun çocuk psikolojisini doğrudan etkilediğini kaydeden İşiten, “Sabah erkenden kalkmak, düzenli ve olması gerektiği gibi kahvaltı yapamamalarına uzun uzun trafikte kalma taşıt tutmaları gibi fiziksel sorunlara da neden olabileceği gibi psikolojik açıdan da çocukları isteksiz ve bıkmış hale getirebilir.” ifadelerini kullandı.

cihan


Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs