En Sıcak Konular

KCK çekilmeyi durdurdu

9 Eylül 2013 10:10 tsi
KCK çekilmeyi durdurdu KCK, hükümetinin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması sonucu PKK'lı teröristlerin geri çekilmesini durdurduklarını duyurdu.


KCK, Hükümetin “demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması” sonucu geri çekilmenin durdurduğunu duyurdu. Çekilmenin durmasının sürecin sona erdiği anlamına gelmediği de belirtildi. Çekilmenin durduğuna ilişkin mesajın geçen hafta Cemil Bayık’ın yaptığı açıklamada yer aldığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta, KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın “Gerillayı durduruyoruz” açıklamasının ardından bu sözler, “geri çekilme sürecinin sona ermesi” olarak yorumlanmış, ancak daha sonra BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, açıklamanın yanlış anlaşıldığını belirtmişti. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yeni bir açıklama yaparak “attıkları adımlar karşısında Türk hükümetinin sorumsuz davranması, demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması nedeniyle gerillaların geri çekilişini durdurduklarını” açıkladı.

‘KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’ adına yapılan açıklamada, ‘attıkları adımlar karşısında hükümetin sorumsuz davranması ile demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması’ geri çekilme sürecinin durdurulmasına gerekçe olarak gösterildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çatışmasızlığı sağlamamızı, gerillayı geri çekme irademizi ve gerillanın önemli düzeyde Türkiye sınırları dışına çekilmesini önemsemeyen, buna doğru karşılık vermeyen, bu süreci bir oyalama ve bu temelde yerel seçimlere çatışmasızlık ortamında girerek bir seçim kazanma biçiminde ele alan AKP hükümeti bu durumun sorumlusudur…”

Hükümetin, ‘yeniden’, demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü yönünde adım atmaya çağrıldığı açıklamada, “Çekiliş durdurulurken ateşkes konumu korunacaktır” denilerek, ateşkes pozisyonu ‘yeni adımlar’ için bir fırsat olarak tanımlandı.

Çatışmaların durduğu süreçte ‘askeri amaçlı karakol, baraj ve tesisler’ yapıldığı ve bunun ‘sürece iyi niyetli yaklaşılmadığını gösterdiği’ öne sürülen açıklamada, “Çatışmasızlık içinde geçen dokuz ay, Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda hiçbir adım atılmamıştır. Demokratik siyasetin önünün açılması açısından tüm KCK tutuklularının serbest bırakılıp terörle mücadele yasasının ortadan kaldırılması bile gerçekleşmemiştir. Yıllardır tüm hükümetlerin paketler hazırlayıp hiçbir sorunu çözmemesi yaklaşımı AKP hükümeti tarafından da sürdürülmektedir. Toplumdaki her demokratikleşme sorununun muhataplarıyla tartışılıp çözülmesi gerekirken, Türkiye'nin en temel sorunu olan Kürt sorununda Kürt halkının iradesini temsil eden liderlik ve kurumların görüşlerinin alınmaması bir çözüm zihniyetinin olmadığının en somut kanıtıdır” denildi.

Radikal



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,619 µs