En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü açıklaması

8 Eylül 2013 22:55 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü açıklaması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsünün siyasetin gündemine getirilmesini asla doğru bulmadığını belirterek, "Herkes giyiminde kuşamında özgürdür. Başörtüsünü inancı nedeniyle takıyorsa ona saygı duyuyoruz" dedi.



Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında, herkesin giyiminde kuşamında özgür olduğunu vurguladı. Başörtüsünü inancı nedeniyle takanlara saygı duyduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Başörtüsünün siyasetin gündemine getirilmesini asla doğru bulmuyorum. İstanbul'da merdiven altı atölyelerde binlerce başörtülü kadın çalışıyor. Yüzde 90'ı sigortasız. O kadınların sorunlarıyla kim ilgileniyor? Ben ilgileniyorum. O başörtülü bu başörtüsüz diye bir ayırım yok. Bu konunun siyasetin gündemine getirilmesi yanlış zaten. Üniversitelerde çocuklarımız okuyorlar şu an. Bir sorun var mı? Yok. Siyasetin konusu farklıdır, inanç siyaset konusu olmaz. İnancı, siyasetin odağına taşıdığınız anda toplumda çatışma kültürünü benimsemiş olursunuz. Türkiye yıllar yılı çok boş bir tartışmaya sürüklendi türban konusunda. Biz özgürlüğü savunuyoruz. Evrensel batı kulübünde, yani bizim üye olduğumuz toplulukta hangi tür özgürlük ve demokrasi varsa hepsinin altına imzamızı atıyoruz. Evrensel kurallardan yola çıkıyoruz. İşin özü budur."

30 Ağustos Resepsiyonu'na katılmamasının başörtüsüyle ilgisi olmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "ODTÜ'de türbanlılara tepki gösterildi diye bana bilgi geldi. Eğitim hakkının engellenmemesi gerektiğini söyledim ama gazetelerde yazıldığı gibi türbanla ilgisi yokmuş. ODTÜ'de zaten çok sayıda türbanlı öğrenci var. Orada yurt konusunda bir tartışma olduğu ifade edildi. Orada stant açmak isteyenler de öğrenci değilmiş zaten" ifadelerini kullandı.

-"SARIGÜL'DEN PARTİYE DÖNÜŞ İÇİN ADIM BEKLİYORUZ"-
Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye katılımıyla ilgili adım beklediklerini belirterek, "Mustafa Sarıgül'ün durumu bir başvuru olmadığı için Parti Meclisi'nde görüşülmedi. Kendisi hazır olduğu zaman başvurusunu yapar. Başvurusunu Parti Meclisi'ne götürürüz. Kabul edildikten sonra partimizin üyesi olacaktır" dedi.

Sarıgül'ün AK Parti'ye geçeceği iddialarına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sarıgül'ün bu yönde bir kararı var mı yok mu bilmiyorum. Fakat kendisi 'Ben sosyal demokratım' diyorsa onun adresi CHP'dir o zaman, bu kadar açık" dedi.

Zaman



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,522 µs