En Sıcak Konular

Müslümanlar Mescid-i Aksa'da nöbet tutmalı

7 Eylül 2013 13:57 tsi
Müslümanlar Mescid-i Aksa'da nöbet tutmalı Kudüs Murabıtları (Gönüllüler) Heyeti Başkanı Yusuf Muhaymer, Mescid-i Aksa'nın İsrail'in saldırılarından korunması için bütün Müslümanları çaba sarf etmeye çağırdı.

Kudüs Murabıtları (Gönüllüler) Heyeti Başkanı Yusuf Muhaymer, Mescid-i Aksa'nın İsrail'in saldırılarından korunması için bütün Müslümanları çaba sarf etmeye çağırdı.

Muhayyer, Mescid-i Aksa'da son günlerde artan gerilimle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Müslümanları tahrik etmek için "radikal Yahudileri", polisler eşliğinde Aksa'ya getirdiğini ifade ederek, "Dini bayramlarını gerekçe göstererek, Filistinlilerin Aksa'ya girişine engel oluyor. Arbede yaşanması halinde de Aksa'da ibadet eden cemaate, gözyaşartıcı gaz ve coplarla müdahale ediyor" diye konuştu.

Mescid-i Aksa'nın "en önemli zırhı"nın ibadet eden cemaati olduğunu dile getiren Muhaymer, "Önceki gün yaşanan olaylarda da İsrail askerlerinin koruması altında Aksa'ya girmeye çalışan radikal Yahudilerin planını, ibadet eden insanların sayısının fazla olması boşa çıkardı" ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa'nın korunması ve İsrail'in provokatif eylemlerini engellemek için Müslümanların tüm kapılarda nöbet tutması gerekiyor" diyen Muhaymer, başta Filistinliler olmak üzere Arapları ve tüm Müslümanları Aksa'yı korumak için çaba sarf etmeye çağırdı. Muhaymer, Mescid-i Aksa için faaliyet gösteren tüm kurumların da desteklenmesini istedi.

İsrail'in Kudüs'ü "Yahudileştirme"ye çalıştığını ifade eden Muhaymer, "İsrail yönetiminin uyguladığı ağır vergiler, Filistinlilerin evlerine yönelik yıkım faaliyetleri, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi planının parçalarıdır" şeklinde konuştu.

İsrail askerleri, dün cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'daki cemaate gözyaşartıcı gazla müdahale etmiş ve bazılarını gözaltına almıştı.

AA



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs