En Sıcak Konular

Obama görevden alınabilir mi?

7 Eylül 2013 10:55 tsi
Obama görevden alınabilir mi? Suriye’ye askeri müdahale için Kongre’den onayı alan ve önümüzdeki hafta Temsilciler Meclisi’nde yapılacak oylamaya hazırlanan ABD Başkanı Barack Obama’nın şansı yüksek gözükmüyor.

 Meclisteki Cumhuriyetçileri ikna etmek için farklı senaryolar üzerinde çalışan Beyaz Saray, yeterli senatör sayısına ulaşmakta zorlanacak. 433 senatörün bulunduğu Meclis’te, 217 evet oyunu alması gereken Obama’ya destek veren 130 Demokrat adayı var. Şu ana kadar sadece 60 Cumhuriyetçi olası bir askeri müdahale için ‘evet’ yanıtını verirken, elde edilen 190 rakamı, askeri müdahale şansını zorluyor. Senatörleri ikna etmek için Rusya’dan döndükten sonra California’ya yapacağı ziyareti de iptal eden başkan, salı günü ulusa sesleniş konuşması yapacak.

Siyasi kariyeri bitebilir!

Obama olumlu sonuç almamasına rağmen Suriye’ye müdahale kararı alırsa, kariyerini bitirebilir. Uzmanlar böyle bir tercihin ‘akıldışı’ olacağını belirtirken, Kongre onayı olmadan Suriye’ye girilirse, Obama’yı görevinden alınmaya kadar gidebilecek bir süreç bekliyor.

Bu arada, Kongre’den ‘kara harekatı olmayacak’ şartıyla onay alan Obama yönetimi, Cumhuriyetçileri ikna etmek için ilk kez ‘hava harekatını’ da öneriye eklemeyi düşünüyor. Obama, Pentagon’a vurulması planlanan 50 hedefi genişletmeleri yönünde emir verdi. .

Muhalifler eğitilecek

Öte yenden, daha önce Ürdün’de bir merkezde, CIA ajanları tarafından 50 muhalifi eğitme kararı alan Beyaz Saray, bu sayıyı ‘binlerce’ kişiye çıkardı.

‘BM’yi beklemek gerekmez’

G20 zirvesinin sonunda Washington’a dönmeden açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Barack Obama, görüşmelerde liderlerin birçoğunun Suriye’deki kimyasal saldırı konusunda Esad rejiminin hemfikir olduğunu ama bu konuda atılacak adım konusunda ortak bir karar alamadıklarını belirtti. Uluslararası arenada, sivillere karşı kimyasal silah kullanımının engellenmesinin önemine vurgu yapan Obama, salı günü Beyaz Saray’dan Amerikan halkına sesleneceğini ve Suriye’ye müdahalenin önemini aktaracağını belirtti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden ‘Rusya’nın vetosu’ nedeniyle sonuç alamayacaklarını açıklayan ABD Başkanı, ‘Birçok ülke BM kararını beklemek gerektiğini düşünse de , uluslararası alanda kimyasal saldırıyı yasaklamak istiyorsak, bunu beklemek çok da gerekmeyecektir’ dedi.

Bu haber 1,253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,550 µs