En Sıcak Konular

Ali İsmail Korkmaz davasında yeni gelişme

5 Eylül 2013 12:47 tsi
Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında saldırı sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz' ın ölümüyle ilgili dosya tekrar eski savcı Hakan Ali Erkan' a verildi.

Erkan' ın adli tatil nedeniyle geçici olarak görevlendirilen savcı Hasan Gönen' den dosyayı tekrar devraldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasındaki adli tatil nedeniyle, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünü soruşturan cumhuriyet savcısı Hakan Ali Erkan'ın yerine, 20 Temmuz'dan itibaren geçici olarak savcı Hasan Gönen'i görevlendirdi.

Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen'in adli tatilin bittiği 1 Eylül 2013 tarihine kadar Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili soruşturmayı geçici olarak yürüttü. Savcı Hakan Ali Erkan yeni adli yılın başladığı 1 Eylül tarihinden itibaren tekrar dosyayı geri aldı.

İddianame henüz tamamlanmadı

Savcı Hakan Ali Erkan'ın Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak iddianame hazırlıklarını sürdürdüğü, iddianamenin henüz tamamlanmadığını belirtildi.

TÜBİTAK'tan yanıt bekleniyor

Cumhuriyet Savcısı Erkan'ın, iddianameyi tamamlamak için silinip jandarma kriminal biriminde kurtarılan Harman Fırını'nın fırının kamerası görüntülerinde dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının belirlenmesi için bir kopyasınının gönderildiği TÜBİTAK'tan gelecek raporu beklendiği öğrenildi.

Savcılık yetkilileri Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayının tutuklu sanıkları polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar'ın iddianame hazırlandıktan sonra hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ağır ceza mahkemesinde ömür boyu hapis istemiyle dava açılacağını belirtti.

cnnturk


Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs