En Sıcak Konular

Kimyasal saldırı verilerini anlatacak

5 Eylül 2013 10:44 tsi
Kimyasal saldırı verilerini anlatacak
Rusya’nın kültür başkenti St. Petersburg’a dün gelen Başbakan Recep Tayyip ve Erdoğan, resmi temaslarına bugün başlıyor.

Erdoğan'ın, Esed rejiminin kimyasal silah kullandığını gösteren verileri, burada görüşeceği liderlerle paylaşması bekleniyor.

St. Petersburg'a dün gelen Erdoğan, akşam saatlerinde Neva Nehri üzerinde tekne turu yaptı. Erdoğan ve beraberindeki heyet bugün G20 zirvesi çerçevesinde ilk temaslarını gerçekleştirecek. Başbakan Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama ile ikili görüşmeler yapması bekleniyor. Kremlin açıklamasında Erdoğan ve Putin’in Suriye ve Mısır’daki gelişmelerin yanısıra, Kasım ayı sonunda Moskova’da yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı hazırlık çalışmalarını ele alacağını açıkladı.

Erdoğan gün içinde resmi programına Singapur Başbakanı ile Crowne Plaza otelde görüşerek başlayacak. Erdoğan’ın resmi programında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile ikili görüşmeler var. Erdoğan görüşmelerinde Suriye lideri Beşşar Esed’in kimyasal silah kullandığına dair MİT raporlarını meslektaşları ile paylaşacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin, kimyasal silahların rejim tarafından kullanıldığının ispatlanması durumunda askeri operasyona karşı çıkmayacaklarını açıklamıştı. Ancak Putin, Esed’in saldıran tarafken neden kimyasal silah kullanmasına ikna olmuş değil. Putin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yi de bölgede El-Kaide militanlarının olmadığı yönündeki açıklamalarını eleştirerek, yalan söylemekle suçladı.

G20 resmi açılışı Rusya Devlet Başkanı Putin’in MSİ 16:00’da liderleri karşılaması ile başlayacak. Erdoğan, “Büyüme ve Küresel Ekonomi” konulu Birinci Çalışma Oturumu’na katılacak. Konstantinovski Sarayı’nda yapılacak toplantıda G20 Bakanları ve Maliye Bakanları da yer alıyor. Erdoğan Peterhof Sarayı’nda liderler onuruna verilen “Büyüme ve Kapsayıcı Kalkınma” konulu çalışma yemeğine katılacak. Akşam saatlerinde kültürel programların devam etmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın zirve çerçevesinde BM Güvenlik Konseyi daimi üye liderleri ile temas kurmaya çalışacağı ve Suriye konusunda ikna turlarına çalışacağı öğrenildi. Erdoğan Rusya’nın yanı sıra Güvenlik Konseyi’nde veto yetkisini kullanan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’le de görüşmesi ve Türkiye’nin tezlerini anlatması öngörülüyor.

“HOŞ GELDİN BÜYÜK USTA”

Bu arada St. Petersburg kentinde Neva nehri üzerine otobanlar inşa eden Türk inşaat şirketi İçtaş çalışanları Başbakana bir sürpriz yaptı. G20 için kalkan gemilerin geçtiği alana Türk bayrağı asan çalışanlar “Hoş geldin Büyük Usta!, Hoş geldiniz Başbakanım!” yazılı pankart astı.

cihan

Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,398 µs