En Sıcak Konular

ABD’den İncirlik rehberi

5 Eylül 2013 08:58 tsi
ABD’den İncirlik rehberi Dünya Suriye’ye müdahaleyle yatıp kalkarken ABD, İncilik Hava Üssü’ne gelecek askerlerini bir makaleyle bilgilendirdi.

Komutanların görüşlerine yer verilen yazıda, bölgenin güvenli olduğu ve askerlerin ailelerini getirebilecekleri vurgulandı.

ABD, kritik üslerde görev yapan askerlerini Suriye’ye müdahaleye psikolojik olarak hazırlamaya başladı. Adana İncirlik Hava Üssü’nün halkla ilişkilerden sorumlu komutanı Albay David Liapis, üste görev yapan ve yapacak ABD’li askerler için bir makale hazırladı. Üssün internet sitesinde yayınlanan yazıda, Suriye’ye yapılacak müdahalede İncirlik Üssü’nün güvenirliği hakkında bilgiler verildi, görev yapan komutanların görüşleri alındı.

AVRUPA’DAKİ ÜSLERDEN HİÇ FARKI YOK

Görev emri alan askerler ve ailelerinin kaygılarına vurgu yapılan makalede, “Bir elinizde İncirlik emri diğer elinizde TV kumandası kanalları zaplıyorsunuz. Kafanızda, “Ailemi İncirlik’e getirmek güvenli mi” sorusu varsa, bu sorunun yanıtı elbette “Evet“ olacaktır” dendi.

Makalede 39’uncu Hava Üssü Komutanı Albay Craig Wills’in İncirlik ile ilgili şu görüşlerine yer verildi: “Temel önlemleri dikkate aldığımız sürece, Türkiye’de yaşamanın Avrupa’nın herhangi bir yerinde yaşamaktan güvenlik anlamında herhangi bir farkı yok. Hatta İncirlik ABD’deki büyük şehirlerden daha bile güvenli. Türkiye, tarihi kalıntıların çok olduğu, turistlerin ilgisini çeken ve Akdeniz’le bağı olan bir ülke. Misafirperverliğiyle ünlü Türk kültürünü gören ve buradan ayrılan havacılar bölgeyi çok özlemektedirler.”

AİLELERE YÖNELİK İŞ İMKANLARI DA ANLATILDI

 Makalede alınan güvenlik önlemleri ile ilgili de şu bilgilere yer veriliyor: “Üssün içi ve dışının aileler için güvenli olmasına karşın, şartlara göre insanları daha güvenli yerlere kaydırabilecek mekanizmalar bulunmaktadır. Herkesin güvenliği açısından bölgenin dinamik çevresi her an gözlemlenmekte ve riskler öngörülmektedir. 

Üs, doğal afetlerden tutun da çatışmaya kadar her türlü durumda insanların güvenliğini sağlayabilecek durumdadır. Bu bilgilerin yanında, bölgede ailelere yönelik iş olanakları hakkında da bilgiler verildi.

KÖTÜ BİR İNTİBAA SAHİP OLABİLİR AMA

İncirlik’te görev yapan Başçavuş Anti Terörizm Gücü Koruma Görevlisi Don Walters ise alınan güvenlik önlemlerine şu sözlerle dikkat çekiyor: “Türkiye, bazen bölgedeki diğer noktalara yakınlığı sebebiyle, kötü bir intibaa sahip. Türk hükümeti, insanlara zarar verenler konusunda aldığı önleyici önlemler ve harekete geçme konusunda tolerans göstermemektedir. Bu konuda, gördüğüm diğer ülkeler kadar katı bir tutum sergilemektedir.

Akşam



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs