En Sıcak Konular

Güvenlik birimleri bomba yüklü 5 aracın peşinde

5 Eylül 2013 08:35 tsi
Güvenlik birimleri bomba yüklü 5 aracın peşinde
Bingöl’de önceki gün yakalanan 200 kilogram bomba yüklü araçlarla ilgili olarak önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, 58 FE … ve 63 SD … plakalı araçların hedefi Ankara ve İstanbul’du.

PKK militanları, bu kapsamda belirlenen şehirlerde bazı istihbarî çalışmalar yaptı. Değerlendirmelerin ardından Diyarbakır Lice kırsal sorumlusu Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz ile irtibata geçildi. Yıldeniz’in talimatıyla iki araca bombalar örgütün Lice’de bulunan sözde şehitliğinde yüklendi. Hedef saptırılması için de araçların Diyarbakır’dan değil de Elazığ üzerinden Ankara ve İstanbul’a götürülmesi talimatı verildi. Ancak polis ekiplerinin rutin bir yol kontrolü, örgütün planlarını bozdu.

Zaman'da yer alan habere göre; İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. İstihbarat birimlerinden edinilen bilgilere göre, PKK tarafından bomba düzenekli 5 araç, farklı yollarla Ankara, İstanbul ve İzmir’e getirildi. Araçların plaka bilgilerine ulaşan birimler, MOBESE kameralarını yakın takibe aldı.
 
Bingöl’de yakalanan bombalı araçlarda bulunan M.E., H.Ö., E.D. ve M.E. isimli 4 kişi, güvenlik birimleri tarafından gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre zanlılar, Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nde olayla ilgili olarak önemli bilgiler verdi. PKK ile hiçbir bağlantılarının olmadığını savunan şahıslar, kendilerinin de Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bir odun kömürü işletmesinde çalıştıklarını kaydetti. 1 Eylül günü PKKKCK mensubu 4 kişinin işletmeye gelerek kendilerini tehdit ettiğini ileri süren şüpheliler, bu kişilerin örgüt adına yüklü miktarda haraç istediklerini kaydetti. Bu tehditlerin ardından kendilerinin örgüte haraç vermeyecekleri yönünde çıkış yaptıklarını aktaran zanlılar, “Bunun üzerine militanlardan biri yanında getirdiği el bombasını çıkararak ‘Lice’de size malzeme verilecek. Onları bize getirin’ dedi. Biz de yanımızda bulunan iki teröristle birlikte belirlenen adrese gittik. Gittiğimiz yer Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki sözde PKK şehitliği idi. Burada bizi iki PKK’lı karşıladı. Bu iki kişi 58 FE … plakalı aracı alarak bölgeden ayrıldı.” açıklamasında bulundu. Şüpheliler, kendilerini tehdit eden ve araca bomba yükleyen PKK’lıları da teşhis etti.

 



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs